Novinari 23. decembra biraju najbolje sportiste Niša

Autor J. V. Izvor Južne vesti | NIŠ
sportski-bal.jpg

Pobednici prošlogodišnjeg Sportskog bala; foto: Vanja Keser

Sekcija sportskih novinara Niša će 23. decembra organizovati 37. put Izbor sportiste godine grada, tradicionalna manifestacija na kojoj će biti proglašeni najbolji sportista, mladi sportista, kolektiv i ličnost godine.

Ono što prethodi Sportskom balu je prikupljanje ovogodišnjih rezultata niških kolektiva i pojedinaca, a Sekcija će narednog meseca uputiti javni poziv klubovima da dostave rezultate svojih takmičara i konkurišu za neku od nagrada.

Već je svima dobro poznato da o nagradama odlučuje jedinstveni žiri, koji, pored sportskih novinara, članova Sekcije, čine i svi dosadašnji dobitnici priznanja sportista godine Niša. I to ne po sopstvenom nahođenju, već poštujući Pravilnik o dodeli nagrada, sa jasno utvrđenim kriterijumima. To je, dakle, žiri od preko 40 ljudi, što izboru daje veliki kredibilitet – kaže Dušan Jocić, predsednik Sekcije sportskih novinara Niša.

Prošlogodišnji Sportski bal ostao je upamćen po rekordnom broju zvanica.Za najboljeg sportistu bila je proglašena Katarina Biserčić, članica Streljačkog kluba Niš 1881, najbolji mladi sportista bio je strelac Andrija Milovanović, a sportski kolektiv Rukometni klub Železničar.

Imali smo premo 400 gostiju i namera nam je da taj nivo, u najmanju ruku, zadržimo, ako ne i premašimo. Naše pripreme teku, paralelno, u dva pravca. Dodela priznanja najboljim sportistima grada jeste centralni deo, ali nije i jedini smisao ove manifestacije. Ideja je da se na okupu nađu svi oni koji nešto predstavljaju u niškom sportu, da to bude jedinstveno veče druženja sportske mladosti našeg grada – dodaje Jocić.

Kao i prošle godine, manifestacija će biti održana u restoranu “EI Bolji život”.

Po tom pitanju ništa nećemo menjati, opredelili smo se za prostor gde imamo najviši mogući nivo ugostiteljskih usluga, a bend “Viva Romana” garantuje lep provod – ističe prvi čovek Sekcije.

Pokrovitelj manifestacije i ove godine će biti Grad Niš, a prijatelji su, pored sponzora, gradske opštine Medijana, Palilula i Crveni Krst, navodi Dušan Jocić.