Imlek planira značajna ulaganja u Nišku mlekaru

Posle kupovine Niške mlekare, Kompanija Implek planira značajna ulaganja u proizvodni pogon u Nišu, a pre svega u dalje razvijanje njenog brenda ,,Vedro“, saopštio je novi vlasnik koji je juče I zvanično preuzeo 100 odsto vlanisštva nad niškim proizvođačem.
Planiraju se brojne investicije, kako bi se prilagodili proizvodni procesi poslovanja Niške mlekare Imlekovim standardima, a sve u okviru planova kompanije iz Beograda da unapredi i proširi poslovanje na jugu Srbije, izjavio je generalni direktor Imleka Ilija Šetka.
Nišku mlekaru otkupila je kompanija Imlek a promenu vlasnika su neke od maloprodaja niškog proizvođača dočekale praznih rafova i zatvorene. Prema pisanju medija, radnici su u strahu dočekali pregovore sa Imlekom čije je okončanje najpre bilo najavljeno za sredu, dok je direktor Mlekare ranije izjavio da promenu vlasnika ne treba gledati kao u nešto strašno.
Niška mlekara jedna je od najvećih u Srbiji a Imlek je, kao regionalni lider u mlečnoj industriji koji raspolaže najsavremenijom opremom za obradu i skadištenje mleka i mlečnih proizvoda, postao stoprocentni vlasnik koji planira da poveća proizvodne procese u Nišu.
Kupovinom Niške mlekare Imlek će ojačati svoju poziciju na tržištu južne Srbije, a nakon preuzimanja planirane su i brojne investicije, kako bi se prilagodili proizvodni procesi poslovanja mlekare iz Niša Imlekovim standardima.
Još se, međutim, ne zna šta će biti sa radnicima i koja će politika tu biti primenjena.