Blic: Čedomir Jovanović ženi kupio mercedes od 60.000 evra

PDF Štampa El. pošta
subota, 31. oktobar 2015.
Čedomir Jovanović, lider LDP i vlasnik kompanije “Agrohub”, kupio je najnoviji “mercedes GLE 350d kupe“, koji je platio najmanje 60.000 evra.

Ovaj nekada uspešni političar, a sada biznismen, tako je postao vlasnik jednog od najprestižnijih automobila, i to samo šest meseci nakon njegove svetske premijere i mesec dana nakon pojavljivanja na srpskom tržištu.

Koliko je Jovanoviću bilo stalo do ovog modela potvrđuje i to što je bio toliko nestrpljiv i nije mogao da sačeka zvaničnu prezentaciju ove “mečke”, već ju je naručio dva meseca pre nego što će ona biti ponuđena na prodaju u Srbiji.

Izvor “Blica” blizak kompaniji „Mercedes-Benc“ tvrdi da je Jovanović bio prvi naručilac ovog automobila, koji mu je isporučen sredinom septembra, odmah nakon zvaničnog predstavljanja u Nišu.

– Ovaj model „mercedesa“ je svetski hit i za njim vlada pomama bogataša u svetu. Cena osnovnog modela je oko 60.000 evra.

Za kratko vreme nakon predstavljanja u Srbiji je prodato desetak ovih automobila. Među kupcima je i Čedomir Jovanović, koji se opredelio za model u crvenoj boji – kaže naš sagovornik.

Vozilo obiluje bogatom opremom već u osnovnom paketu.

– Ovaj paket ima grejana sedišta, kožom presvučen volan, centralni displej dijagonale osam inča, a tu je i sistem za prevenciju sudara. Pored toga, može da bude ugrađen i grejač volana, kao i prednji držači za čaše koji mogu biti hlađeni ili grejani – objašnjava izvor “Blica”.

Jovanović je za “Blic” potvrdio da je kupio „mercedes GLE 350d kupe“.

– Automobil sam kupio na lizing na svoje ime, a ne na firmu, i poklonio sam ga svojoj supruzi koja ga sada vozi – rekao nam je Jovanović.

Da je tako, uverio se i fotoreporter “Blica”, koji je fotografisao Čedinu suprugu Jelenu Jovanović kako ulazi u svoj novi četvortočkaš posle okrepljenje u jednom restoranu u centru Beograda.

Registracija 1.100 evra

Ukoliko želi da bude dosledan kavaljer, Čedomir Jovanović će i za registraciju novog ljubimca svoje supruge morati svake godine da izdvaja sumu koja predstavlja pravo bogatstvo za prosečnog građanina Srbije. Naime, registracija ove „mečke“ godišnje košta oko 1.100 evra, na šta treba dodati i troškove tehničkog pregleda.

Slađana Vukašinović

(Blic)