Rothschild – najmoćniji obitelji u svijetu: Investicioni fondovi u Srbiji (3)

Rothschild i Trigranit

Marksizam, globalizam, novi svjetski poredak, liberalizam … sve su to eufemizmi za fenomen oličene u nevidljivo carstvo porodice Rothschild.

Rothschildi ne umiru, oni jednostavno polaze u povijest, a njihovo mjesto neupadljivo se uzima njihovi sinovi i unuci. Sa bine, kao glasina je stari majstor Jacob, kada ga je zamijenio njegov sin Nathan (Nathaniel Filip Rothschild, koji nosi ime osnivača engleskog Rothschilda).

Investicijski fondovi

Druge trake Nathaniel Rothschild čine investicijski fondovi s Virgin i drugih egzotičnih otoka, koji su naizgled vlasništvu ,, ruski Židovi “(zapravo, Hazari). Najvažniji je Salford ,, je “Virgin Islands, koji je podržan od strane pokojnog Borisa Berezovskog (Hazar) i Rothschild kapitala. Fond je osnovan 2001. godine u Londonu i sada posjeduje gotovo cijelu mljekarskoj industriji u Srbiji (Imlek, Novi Sad Mlekara Subotica Mlekara Impaz Zemun), Bambi zabrinutost, Knjaz Miloš … Osnivač Salforda, Eugene Jaffe, Hazar iz Rusije, koja ima karijeru izgrađen na Alfa banke u Rusiji, koji je povezan s Borisa Berezovskog i Friedman.

Član Upravnog odbora Salford je lord Tim Bell, bivši savjetnik Margaret Thatcher, koji je bio vrlo blizu Berezovski, Rupert Murdoch, Viktor Juščenko, bio je u dobrim odnosima s Jeljcinom … Osim toga, predsjednik ovog fonda je Klaus Manglam koji je Boris Berezovski prodaja automobila Mercedes u Rusiji.

Osim Salford, jačanju pozicije ,, Ashmore “investicioni fond, koja je preuzela ,, Carnex” iz Midland Resources. Ashmore je pod kontrolom Rotšildovog Atticus. Vlasnik Ashmore Michael Benson, bivši član Amvescap ,, A “, kompanije u kojoj glavni grad Atticus.

,, Midland Resources “je treći značajan investicioni fond kojim upravljaju Aleksandar Schneider i Eduard Shifrin (obojica Hazari!). Midland grupa je vlasnik hotela Park i Kasina (najstariji hotel u Beogradu) i Pančevo luci.

Treće trake kolonizacije čine kompanije u izgradnji, rudarstvo, metalne industrije, financija, bankarstva i objavljivanje, od kojih je većina u direktnoj vezi sa mladima Rothschild. Jedan od njih je i istovremeno najaktivniji u regiji ,, Trigranit “, sa sjedištem u Budimpešti, koji je za posljednjih nekoliko godina izrasla u regionalnu giganta i lider u velikim investicionih projekata.

To izgrađen veliki broj poslovnih i financijskih centara u Poljskoj, Slovačkoj, Mađarskoj, Sloveniji, Rumunjskoj, Bugarskoj … U Srbiji Trigranit povjerena izgradnja željezničke stanice Prokop ,, “(to još nije počelo).

Ogranak ,, Riotinto “(jedan od najvećih svjetskih rudarska kompanija) je dobila koncesiju za eksploataciju rude bora (koji ima samo u Kini i Turskoj) u blizini Baljevca na Ibru. Postoje i drugi rudarskih kompanija: Glencore, koji kontrolira preko svog agenta Mark Rich (Hazar) i Phelps Dodge u kojima je kapital Atikusa ,, “(Rothschild investicioni fond). Ove dvije kompanije su u konkurenciji za preostalih rudarske bazene. Preko indijske kompanije Mittal ,, “je kupljen Magnohrom iz Kraljeva. U suprotnom Mittal porodice dugogodišnji predstavnik dinastije Rothschild. Administracija se odvija Mittal Wilbur Ross, dugogodišnji bankar Rothschilda. Osim Mittal, istoimene obitelji, Rothschildi i držite ,, kompanija FildFreš Foods “, koja se bavi proizvodnjom i izvoz hrane iz Indije.

Bankarski sektor je također i finansijski dominira dinastije. Vodećih banaka kao što su Banca Intesa, Credit Agricole, Unicredit Group, Societe Generale su pod kontrolom Rothschilda. Poluga koja omogućuje kontrolu je Antoine Bernheim (Hazar), nalazi se na čelu Delta Generali grupa. Grčka Laiki banka ,, “je pod kontrolom Marfin Financial Group, koja je Rotšidov kapital. Marfin preko Verano Motors došao u posjed “Beograd”. ,, Piraeus banka “je link ING Financial Group iz Nizozemske, koja je povezana sa Rothschild grane (Barklajsa / ABN). Khazar Sándor Csányi, jedan od suvlasnika ,, “Trigranit, omogućuje Rothschild ekspanzija u oblasti bankarstva sa OTP grupa. OTP je u Srbiji kupio tri banke: Kula, Nišu i Zepter banke.

Metals banka iz Novog Sada kupio je Rotšildovog, JNR Limited -a “(J acob i N Athaniel R othschild), investicioni fond.

Mi moramo reći da NM Rothschild finansijski savjetnik NLB Continental, slovenačke bankarske grupe. Rothschildi su učestvovali u privatizaciji Mobtela. U objavljivanjem sadašnjice nad knjigama mladih Slovenije ,, “,, koja je dio čitatelja Digest”, američka kompanija čiji je dio je kupljen 2006. godine Rothschild.

(Nastaviće se)

(Vlada Sinđelić – dejanlucic.net)