Rotschild – najmoćniji obitelji u svijetu: Rothschildi u Srbiji (2)

soros12

Marksizam, globalizam, novi svjetski poredak, liberalizam … sve su to eufemizmi za fenomen oličene u nevidljivo carstvo porodice Rothschild.

Rothschildi ne umiru, oni jednostavno polaze u povijest, a njihovo mjesto neupadljivo se uzima njihovi sinovi i unuci. Sa bine, kao glasina je stari majstor Jacob, kada ga je zamijenio njegov sin Nathan (Nathaniel Filip Rothschild, koji nosi ime osnivača engleskog Rothschilda).

Rothschild U SRBIJI

Novi kralj Srbije nastupa u više traka, kroz koje nastoji da uzme rudarske bazene, energija, prehrambena industrija, medijsko tržište … U prvoj traci se nalazi, odavno je usidren, Gyorgy Soros koji predstavlja ključnu polugu proširenje Rothschilda prema istoku i prvi eksponent Nathan Rothschild u Srbiji.

Gyorgy Soros i veze sa Rothschildi

Soros je mađarski Židov (Hazar), rođen je u Budimpešti 1930. godine kao György Schwartz (roditelji su 1936 promijenili prezime u Soroš). Školovao se u Londonu i pedesetih godina odlazi u SAD. Važnu ulogu u njegovom razvoju imao je čuveni Hazar Karl Popper (inače tvorac besmisleni kovanice – “Teorija zavjere”), koji je odobrio projekte Soroša i bio njegov guru. U ovom svijetu ,, siva kardinala “se pojavljuje kao ,, Robin Hood računara dobi,” jer, navodno, uzima novac od bogatih zemalja i velikodušno ih dijeli istočnoj Europi i Rusiji, preko svojih fondacija.

Na ovaj način demokratija je instaliran ,, “i ,, civilnog društva” u zemlji koja su napaćene i iscrpljene u komunizmu, a taj komunizam su bila prisiljena na te zemlje od strane onih vrlo Rothschildi.

Karijeru je gradio finansijske spekulacije oko svijeta, najviše zahvaljujući svojoj familiji investicijskih fondova ,, Quantum fond “, čiji su menadžeri, a istovremeno i njegovi agenti, talijanski i Švicarske finansijera.

Veza između Soros i Rothschilda se ostvaruje preko mreže povjerljivih ljudi koji sjede u upravnim odborima fondova, trustova, kompanija, banaka … Jedan od takvih je bio izvjesni Richard Katz (također Hazar), član ,, Quantum Fonda “. U isto vrijeme je bio na čelu Rothschild Italia SpA ,, “i Odbor komercijalnih banaka ,, N. M. Rothschild & Sons “u Londonu. Još jedan važan igrač je Nils O. Taube, također član Quantum i partner investicione grupe ,, St James Place kapitala “, koji sada pripada Nathaniel Rothschild.

Povezanost se ostvaruje preko Societe Generale banke, u kojoj je direktor Michael Cicurel, predsjednik uprave Edmund Rothschild-a i član Savjeta othschild & Cie Banque. Također, čest partner Soroša je bio i James Goldsmith (Hazar), rođak dinastije Rothschild.

hobotnica_rotshild ___ 2_clip_image010.jpg-1

Mreža Soros u Srbiji

U Srbiji, ova siva eminencija priprema teren za Nathaniel Rothschild i važan je kreator političke, pravne, ekonomske i financijske, kulturne i medijske slike društva. Na ovaj način pokušava da raseli crkvu, jezik, pismo, povijest, nacionalizam … Okrenuo utjecaj mreže davne devedesetih preko ,, Fonda za otvoreno društvo “, ,, Fond za humanitarno pravo”, ,, Helsinškog odbora “, ,, u Beogradu krug “, ,, Evropskog pokreta”, ,, Centar za antiratnu akciju “, ,, NUNS”, ,, ANEM “, ,, OTPOR” …

Danas, sve vodeće nevladine organizacije su podružnice Rothschilda, i zadužene su, ne samo da ostvare što veći politički utjecaj, već i za psihološko oblikovanje nacije. Stalnim zakačiti genocid, kriminalne mentalitet i kolektivne krivice, ove fantomske organizacije imaju za cilj stvaranje straha i srama u narodu, koji bi trebao realizirati kao ravnodušnost na komad zemlje, na vožnju Srbima odnosno kolonizacije. Ona se provodi iu obliku liberalizma, koji bi trebalo da metastaza u državnim institucijama, u obitelji, naciji, tradiciji, kulturi … i na taj način treba da pruži jasan prolaz za Rothschild carstvo.

Osim gore navedenih organizacija, vrlo aktivni sudionici u ovoj ofanzivi čak ,, Jukom “, Beogradski centar za ljudska prava, Građanske inicijative, Centar za kulturnu dekontaminaciju, Žene u crnom, Inicijativa mladih … Zagovornici ove antisrpske histerije su Sonja Biserko, Nataša Kandić, Biljana Kovačević-Vučo, Borka Pavićević (supruga advokata Nikole Barovića), Miljenko Dereta, Vojin Dimitrijević, Srđa Popović, Mirko Đorđević, Srbljanović, Zoran Ostojić, a novinari Petar Luković, Teofil Pančić, kao i drugi, nama nije u redu, dobro poznat Soros osvete.

Također, Soros je iza izvršenje antisemitizma, koji se pripisuje ,, ksenofobične srpskog društva “. Su odgovorni za to Filip David, Jovan Byford, Laszlo Szekely … U skladu s tim ,, raznih incidenata, “prijetećih pisama, skrnavljenje spomenika, grafiti … Dobro je reći da je Fond za otvoreno društvo stoji financijski i ideološki iza organizacije koje se bore za gay prava (Labris, Queeria ,, “,, Gay Srbija” …).

Marketing, mediji i logističku podršku ovom projektu su subverzivne osigurana kroz ,, nezavisnih “medija, kao što su B92, Studio B, TV Pink, TV Panonija, ANEM (TV stanice – RTV Dević, RTV Globus, RTV Kraljevu, RTV Nišava RTV Pančevo, RTV spektra, logoTrstenik, radio stanice – Radio 021, Bum 93, Sombor Radio, Radio Index, Radio Subotica, Radio Pirot, Radio Ozon …) ,, Radio Slobodna Evropa “…

Mreža kabelske televizije SBB i satelitsku televiziju TOTAL TV koji se širi, bilo je sve do sredine 2007. godine u vlasništvu Soros.

Doprinose informacije jedinstvo proizvodnih kompanija VIN ,, “i ,, PG mreže”. Media Centar pruža dodatni publicitet tzv nevladinog sektora.

Pored elektronskih medija, Soros je lista uključuje novina i časopisa ,, Danas “, ,, Time”, ,, Europe “, ,, Africi,” Udruženje nezavisnih lokalnih medija ,, Local press “(lišće ,, Pančevac”, , Kikindske “,, Vrannjske novine” Naša riječ ,, “…), izdavačke kuće Samizdat, Dan Graf, Poljaci kulture, tvornica knjige, Clio, Alexandria Press, Rende … Osim toga, distributere knjiga ,, Bukbridž” Beopolis … također kontrolira informacije agencija Sense i dvije vodeće informativne agencije u zemlji, Beta i Fonet. Ove agencije su istovremeno i podružnice AP (Associated Press) i Reuters, koji su u vlasništvu Rothschilda još od 19. stoljeća.

Soroš je ostvario infiltraciju iu kulturne i obrazovne institucije, kazališta, Narodnu biblioteku, Istorijski arhiv, SANU … Oko njega je okupio veliku grupu glumaca, reditelja, dramskih pisaca, muzičara, pisaca, znanstvenika, analitičara, bivših diplomata … koji pomažu animiranje više i više sljedbenika.

Preko dva Gorana Markovića (čiji je mentor Bernard Levi, veliki prijatelj, Bernard Kouchner) i Paskaljević koje demonizacije Srba na filmskim festivalima. Takođe, treba spomenuti sljedeće obrazovne organizacije Soros: Univerzitet unije, AAOM (AAOM), Beogradska otvorena škola, Centar za ženske studije (nastao iz feminističke grupe ,, Žena i društvo “) … Oni regrutuju budućnost Soros je unajmio. Centar za unapređivanje pravnih studija, Human Rights Watch (HRW) je također prisutan. U istom CESID logora i drugih organizacija koje se bave istraživanje javnog mnijenja.

Latinka Ceda

Politički akvizicija Soros

Pored toga ,, nevladinog “sektora, Soros je položio ruke na finansije, kojima se upravlja kroz razne ,, stručnjaci” (G17 plus) finansira kroz ,, otvoreno društvo “.

To bi trebao biti DODT da Soroš ima na Societe Generale ,, “banci, koja zauzima značajan dio financijskog tržišta u suradnji sa Evropskom bankom za obnovu i razvoj kupio Exim banke (SEEF Holding doo Walkers je fond koji pripada Soros i svoje mesto je u Cayman Islands).

Haški tribunal je finansiran od Soroševih fondova.

Najagilnijih od Soroša u političkom životu (naravno pored ,, nevladine “sistem) Srbija je koalicija okupljena oko LDP i Čedomir Jovanović, koji je na parlamentarnim izborima bio je najskuplji Rothschild investicija. Ovaj anti-srpski grupa zajedno s gostima radijskih emisija ,, Peščanik “(B 92) najbrutalnije i glasno artikulacije ideje Rothschild. Spiritus agent virulentnog grupa je Latinka Perović, osnivača moderne liberalizma u Srbiji.

Treba napomenuti da je uticaj Soros kroz Demokratske stranke. Najbolji primjer za to je bio izbor Oliver Dulić, jedan od Sonja Licht, predsjednik Skupštine Srbije.

Koji su interesi Rothschilda na Kosovu i Vojvodini

Značajni kompanije Rothschild u ovom području su Carlyle Group ,, “Međunarodne krizne grupe (ICG), koji je na čelu Soros, vodi kampanju za nezavisno Kosovo. Grupa je, pored Soros, financira Rupert Murdoch (Sky), Goldman Sachs, Morgan DZP … Članovi ove grupe su ili su Martija Ahtisarija, James Lyon, Morton Abramovič, Louise Arbour, Brzezinski, Wesley Clark, Mihail Hodorkovski , Thorvald Stoltenberg … Osoblje su se promijenile, ali ne i anti-srpska politika.

Nezavisnost Kosova je interes Rothschilda, jer predstavlja ,, srpski Kuvajt “sa ogromnim rezervama olova, cinka, zlata, ugljena … Soros okupacije Kosova i Metohije je uložio mnogo truda i novca da treperi za Rotšilde. Predstavlja važnu kariku Agron Dida, pomoćnik ministra energetike i rudarstva u Vladi Kosova, a to je da je KFOS (jedan od Soros organizacija). Nezavisnost je od presudnog interesa za Rothschild rudarske i metalurške kompanije, što bi u takvoj situaciji imao čistu sobu za rudnog bogatstva i energetskih resursa.

U međuvremenu, kompanija je kupila Alferona metalurških postrojenja Feronikl, koji je vlasnik nekoliko kopova. Alferona je u vlasništvu tri biznismena iz Kazahstana (čitati Rothschild tajkun, jedan od njih je bio Khazar – Maškevič Alexander, koji je bio predsjednik euroazijske jevrejskog kongresa), i predstavlja dio ENRC (Eurasian Natural Resources Corporation). Šef ENRC i Alferona je Johannes Sittard, jedan od agenata Rothschilda “, a donedavno desna ruka Lakshmi Mittal (također Rothschild investitor). Mital uložio 100 milijuna dolara pomogla u razvoju društva. Pored toga Alferona, na Kosovu je prisutno i Global Steel Corporation (u vlasništvu Pramodu Mital) preko svoje bugarska podružnica Kremikovici, koji je kupio 2005. godine. Kompanija je kupio fabriku Lamkos (galvanizirani čelik) iz Vučitrna. Treba napomenuti da je isti kupio Lemind Željezare u Leskovcu i Zastava Smiti u Kragujevcu.

Paralelno s tim, Soros širi svoj uticaj na Kosovu Fondacije za otvoreno društvo (KFOS) i druge podružnice, finansiranjem mediji (Koha Ditore), političari (Veton Suroi) … Na isti link je Ekrem Luka, koji je otet u Peći pivara … Više ,, Balkanske mreže za ljudska prava “organizacija koordinira rad drugih nevladinih grane.

Također ako je privilegovan položaj Alcatel, mobilnog operatera na Kosovu, što posredno kontroliše preko Globalstara LP ,, ”

Osim požtrvovanog posvećenost otimanje Kosova i Metohije, Soros i pažnja usmjerena ka ICG Vojvodine, koji, u suradnji sa pokrajinske administracije, želi da stavi na stol na kojem je sedeo Hrvatskoj, Mađarskoj i Rumunjskoj kao punomoćnici Rothschild. U tom smislu snage ,, pandunavski projekta, “uz podršku Njemačke i Austrije. Vojvodina, prema toj ideji, ne bi trebalo da bude prisiljena na takav podunavskog konfederacija u obliku ,, Evrope “.

Bivši njemački ambasador Kobelovoj Nije slučajno da je skrenuo pažnju na to. Na terenu, a projekt provodi akviziciju poljoprivrednih kombinata, šećerane, mljekare, rafinerije nafte, banke … Poljoprivredna zemljišta u sve većem broju kupuju Hrvati, koji su već kupili nekoliko važnih prehrambenih kompanija. Agrokor je preuzeo Dijamant iz Zrenjanina, Frikom … Nekse Grupa je kupila Polet IGK, ,, Stražilovo “, ima udio u društvu građevinskih materijala ,, Toza Marković” (također ima tvornicu za proizvodnju vapna i kamena ,, Jelen Do “), kupljeni Somboled …

S druge strane, i Austrije i Njemačke su pozicioniranje svoje kompanije u pokrajini. Njemačka kompanija Nordzucker ,, “kupio šećerane u Vojvodini. Sa MG Commerce ima Sunoko društvo, i na taj način došao do desetine hiljada hektara zemljišta. ,, Flock “je kupio Hemofarm. VAC je kupila Dnevnik … Austrijska Erste banka je sjedište izabrala Novom Sadu, gdje su također naselili bankarska grupa i Metals banke OTC. Sa ovim se poklapa intenzivnije prodiranje mađarskih firmi u Srbiji i regionu, zajedno sa političkim uticajem mađarske vlade, uz podršku Nathaniel Rothschild.

Treba reći da su Srbi u Austriji stekla status nacionalne manjine, pa to bi bio položaj u budućnosti konfederaciji koja bi predstavljala realizaciju projekta ,, Alpe-Adria “, inkarnacija Habsburške države.

(Nastaviće se)

(Vlada Sinđelić – dejanlucic.net)