Nemački filolozi dali savet devojkama: Izbegavajte seks sa migrantima

PDF Štampa El. pošta
subota, 07. novembar 2015.
Savez filologa pokrajine Saksonije – Anhalt upozorio je u svom listu mlade devojke na opasnost seksualnih odnosa sa izbeglicama, što je naišlo na kritiku političara i distancu saveznog saveza filologa čiji su članovi uglavnom gimnazijski učitelji, prenose nemački mediji.

O izbeglicama se piše kao o “imigracionoj invaziji” zbog koje su osećanja Nemaca podeljena i ljudima od kojih su neki došli iz kriminalnih motiva, kao “mladim, jakim, uglavnom muslimanima” sa seksualnim potrebama.

– Potpuno je normalno da ti mladi, često neobrazovani muškarci takođe imaju i potrebu za seksom – kaže se u tekstu i postavlja pitanje kako će oni, s obzirom na svoju predstavu o ulozi žene u islamskom svetu, moći u Nemačkoj da dožive svoju seksualnost ili traže partnera, a da pri tom ne dođu u sukob sa normama nemačkog društva.

U tekstu se dalje kaže, prenose mediji, da postoje mnoge žene i majke odraslih kćerki koje sa zabrinutošću gledaju na to i da postoje priče o seksualnom opterećivanju žena pre svega u svakodnevnom životu, u javnom prevozu ili samoposlugama.

– Kako možemo našim devojkama, starijim od 12 godina objasniti da se ne upuštaju u površnu, seksualnu avanturu sa sigurno često atraktivnim muslimanima – postavljaju pitanje zabrinuti učitelji, a iz opozicionih partija kažu da se to graniči sa potpaljivanjem mržnje, prenose mediji.

(Tanjug)