Aleksandar Vučić položio cveće i ponovo odao počast muslimanskim žrtvama u Potočarima; Srbija će pokloniti 5 miliona evra Srebrenici

PDF Štampa El. pošta
sreda, 11. novembar 2015.
Vučić položio cveće u Potočarima

Premijer Srbije Aleksandar Vučić ponovo je danas položio je cveće i odao počast srebreničkim žrtvama u memorijalnom centru Potočari u Srebrenici. Prethodno je to učinio pre četiri meseca. Ni ovaj put nije obišao memorijalni centar za 3257 srpskih žrtava u tom kraju, koji se nalazi samo nekoliko kilometara dalje. Vučića su dočekale i pozdravile “Majke Srebrenice”, na čelu sa Munirom Subašić, koja se sumnjiči za milionske pronevere i ogroman novac koji dobija u ime “žrtava genocida”. Vučić iz budžeta Srbije izdvojio 5 miliona evra za Srebrenicu.

Majke Srebrenice dočekale su premijera Srbije u Memorijalnom centru Potočari. Munira Subašić, članica Udruženja majke Srebrenice kazala je da joj je veoma drago što je Vučić ponovo došao u Srebrenicu, položio cveće, kao i da je sve prošlo u najboljem redu.

Na pitanje novinara šta poručuje nakon četiri meseca od incidenta, takođe u Srebrenici, Vučić je rekao da je svoj stav o tome pokazao time što se jutros poklonio nevinim srebreničkim žrtvama.

– Poklonivši se nevinim srebreničkim žrtvama i ono što ćemo danas ovde učiniti za Srebrenici, znak je ne samo poštovanja prošlosti, već je to zalog za bolju saradnju u budućnosti – rekao je Vučić u kratkoj izjavio ispred Doma kulture u Srerbrenici gde upravo počinje koferencija “Srebrenica 2015”.

Vučićev domaćin je Ćamil Duraković, nelegalni i nelegitimni načelnik opštine Srebrenica, koji je vlast preuzeo nakon pokradenih lokalnih izbora, na kojima je glasao i muftija Zukorlić, samo kako bi se sprečilo da većinsko srpsko stanovništvo u opštini izabere srpskog načelnika.

Vlada Srbije odobrila 5 miliona evra za Srebrenicu, već u ponedeljak pare ležu na račun opštine

Vlada Srbije odobrila je jutros poklon za Srebenicu u visini od pet miliona evra, nezvanično saznaje “Blic”.

Od pet miliona evra ili deset miliona konvertibilnih maraka pripremljenih za Investiciono razvojnu konferencije “Srebrenica 2015”, koja se danas i sutra održava u tom gradu, dva miliona će biti uplaćeno u gotovini, a preostala tri miliona evra kroz projekte.

Već u ponedeljak će na račun opštine Srebrenica biti uplaćeno dva miliona evra, a ostatak će biti uložen u narednim mesecima.

Projekti će biti odabrani na osnovu potreba Srebrenice i oni će sami odlučiti gde će biti investirani, u školu, bolnicu ili nešto drugo.

U Srebrenici je počela dvodnevna Investiciono-razvojna konferenciji “Mogućnost i perspektive razvoja – Srebrenica 2015”, na kojoj će pred više od 300 učesnika iz regiona biće predstavljene mogućnosti ulaganja, kao i mere stimulisanja investicija koje pruža ova opština.

Vučić je predvodio delegaciju Srbije koja je odala počast žrtvama, zajedno sa načelnik opštine Srebrenica Ćamilom Durakovićem, članom predsedništva BiH Bakirom Izetbegovićem i predsedavajućim Saveta ministara BiH Denisom Zvizdićem.

Polaganje cveća prošlo je bez incidenta, u Potočarima je bilo potpuno mirno, uz jake snage obezbeđenja.

Predsednik Vlade Republike Srbije Aleksandar Vučić boraviće danas u Srebrenici, gde će učestvovati na investiciono – razvojnoj konferenciji “Srebrenica 2015”.

Kako je saopštila vladina Kancelarija sa saradnju s medijima, konferencija će početi u 11 sati, u Kulturnom centru Srebrenica.

Vučić je, pred odlazak u Srebrenicu, poručio da će Srbija toj opštini dati značajnu donaciju u novcu i veoma značajnu donaciju u neophodnim javnim objektima, odnosno finansiranju njihove izgradnje.

“To će biti veliki i ozbiljan novac kojim poreski obveznici Srbije i država Srbija žele da pokažu koliko nam je stalo do dobrih međusobnih odnosa Bošnjaka i Srba”, istakao je premijer.

Opština Srebrenica će, danas i sutra, na regionalnoj investicionoj konferenciji, predstaviti svoje privredne i prirodne potencijale, u znaku poruke: “Manje politike, više konkretnih projekata”.

Konferenciji će, pored Vučića, prisustvovati predstavnici svih institucija i entiteta BiH, članovi Predsedništva Bakir Izetbegović i Mladen Ivanić, predsedavajući Savetu ministara BiH Denis Zvizdić, predsednik i premijerka Republike Srpske Milorad Dodik i Željka Cvijanović, kao i zvanice iz društveno-političkog života.

U Srebrenicu dolazi i potpredsednik Vlade Crne Gore, izaslanici predsednika Slovenije, kao i zvanice iz Hrvatske.

“Ipak najvažnije je da će u Srebrenici biti premijer Srbije i predstavnici države i entiteta BiH u punom kapacitetu”, istakao je načelnik opštine Srebrenica Ćamil Duraković, u izjavi za Tanjug.

On je rekao da ne očekuje bilo kakve bezbednosne probleme i poručuje premijeru Srbije da može računati na “topao i prijateljski doček i gostoprimstvo”.

Dolazak velikog broja zvanica, kaže Duraković, pokazuje da Srebrenica ima ulogu spajanja različitih politika i ljudi koji predstavljaju određene institucije u regionu, a od njih očekuje iskrenost, pragmatičnost i plemenitost kako bi se pomoglo da građani Srebrenice žive bolje.

Govoreći o očekivanjima, on kaže da će Srebrenica predstaviti svoje privredne i prirodne, turističke i industrijske potencijale, koji mogu da budu veoma zanimljivi za Srbiju, prvog suseda.

“Najbliži smo jedni drugima i možemo dosta toga uraditi kako bi bilo bolje građanima i BiH i Srbije”, istakao je Duraković i dodao da postoji mnogo prostora za saradnju na infrastrukturnim projektima.

Vučić: Sa velikim optimizmom gledamo u zajedničku budućnost

SREBRENICA – Sem poštovanja prošlosti i razumevanja onoga što se ovde dogodilo, sa velikim optimizmom gledamo u zajedničku budućnost, izjavio je danas predsednik Vlade Srbije Aleksandar Vučić, po dolasku u Dom kulture u Srebrenici, gde će se održati investiciono razvojna konferencija, pod nazivom “Mogućnost i perspektive razvoja Srebrenice”.

Vučić se prethodno, kako je rekao, “poklonio nevinim srebreničkim žrtvama” u Memorijalnom centru u Potočarima, i dodao da veruje da će ono što će Srbija na konferenciji pokazati biti signal i da, sem poštovanja prošlosti gleda i u zajedničku budućnost.

Ćamil Duraković: Vučić je hrabar čovek

SREBRENICA – Ovde u Srebrenici, koja je simbol rata, može da počne nova priča o odnosima između Srbije i BiH, ali i Crne Gore te ostalih zemalja regiona, istakao je gradonačelnik Srebrenice Ćamil Duraković uoči investiciono-razvojne konferencije u toj opštini.

“Naš mir je bez alternative”, istakao je Duraković u izjavi za N1 televiziju.

Nelegalni i nelegitimni načelnik opštine Srebrenica Ćamil Duraković

Prema njegovim rečima, nova poseta Potočarima delegacije Srbije na čelu sa Aleksandrom Vučićem, zatim predsednika RS-a Dodika, članova predsedništva BiH i brojnih drugih zvaničnika iz BiH, ali i EU je momenat istorije, kojim žele da dokažu da se ne gradi suživot, nego da se zajedno živi i napreduje.

Na opasku da premijer Srbije teško da može da osvoji poene u Srbiji zbog svojih skorašnjih izjava, mada to na neki način čini, Duraković je rekao:

“To je ono što respektujem kod premijera Vučića. Hrabar čovek koji je na čelu države koja prolazi teške procese. Nakon 11. jula, kada je napadnut ovde, došao je, izdržao je, imao je dobru reakciju. Imao je 70 posto srpskog javnog mnenja koje mu je dalo podršku. On ima legitimitet koji može reprezrentativno zastupati Srbiju”, rekao je gradonačelnik Duraković.

“Srebrenica je bila politički poligon, a nakon konferencije želimo da se taj kurs promeni. Imali smo događaj sa Srbijom koji je stavio mrlju na naše odnose, ali ovo je dobar način da Vučića ponovo pozovemo u Srebrenicu, kao u mesto prosperiteta i budućnosti”, kazao je Duraković, podsećajući na napad koji se dogodio 11. jula u Memorijalnom centru Potočari.

On je uveren da bi Vučićevim primerom trebalo da se vode lideri regiona, jer je to moguće.

“Neće izgubiti podršku većine, nego radikalnih politika. Isto kao što ću ja izgubiti time što će radikalni pokreti praviti svoju priču. Mi smo ta snaga koja želi da pravi novu priču”, rekao je Duraković.

On je istakao i da se nada da će Vučić u godinama koje slede dolaziti u Srebrenicu bez obezbeđenja, i da će sa njim šetati slobodno Srebrenicom.

Ćamil Duraković je na čelo Srebrenice došao skandaloznom krađom na izborima, gde su Bošnjaci iz BiH i Srbije glasali na lokalnim izborima kako bi sprečili da se izabre srpski načelnik opštine, s obzirom da Srbi čine većinu u toj opštini. Za Durakovića je kao “građanin Srebrenice” glasao i muftija Muamer Zukorlić.

(Agencije-NSPM)

komentari…SNS  botovi NEMIRUJU….

sreda, 11 novembar 2015 09:08
Banditski brlog
To će biti veliki i ozbiljan novac kojim poreski obveznici Srbije i država Srbija žele da pokažu koliko nam je stalo do dobrih međusobnih odnosa Bošnjaka i Srba”, istakao je premijer.

Ovaj moron ne bira sredstva da se dodvori belosvetskim satrapima, a sve preko leđa poreskih obveznika Srbije.
Duraković mu obećava topao doček. A to znači da bi opet mogli da ga provuku kroz “toplog zeca”.

Preporuči komentar:
47
36
sreda, 11 novembar 2015 09:30
culaficvinka
Doslo je vreme da se strasti koje stete narodu ostave po strani , a da na prvom mestu bude dobra saradnja svih bivsih republika bivse Jugoslavije jer samo tako norodi mogu biti zadovoljni i bezbedni.
Preporuči komentar:
26
48
sreda, 11 novembar 2015 10:39
ANALITIČAR
MUP RS ne treba da uopšte obezbeđuje ovoga idiota i veleizdajnika kome nije palo na pamet da ode u Kravice gdje su muslimani pobili srpski narod , da posjeti srpske majke po Bratuncu koje su izgubile sinove , muževe , braću . Svaka pobjeda Aleksandra Vučića je poraz za srpski narod , svaki poraz tog konvertita i lažova i kriminalca i prijatelja Mila Đukanovića je pobjeda za srpski narod . Kada će sjahati sa srpskih leđa da ne gledamo tu pojavu , tog maloumnika i lažova više nikada . Kako je lijepo bez Borisa Tadića
Preporuči komentar:
47
75
sreda, 11 novembar 2015 10:47
Zast nije u Srbiji?
Danas je veliki dan za Srbe I Srbiju. Zasto ovaj “srpski” premijer nije danas sa svojim narodom?. Tadic=Vucic.
Preporuči komentar:
40
54
sreda, 11 novembar 2015 10:54
S. Stanišić
“To će biti veliki i ozbiljan novac kojim poreski obveznici Srbije i država Srbija žele da pokažu koliko nam je stalo do dobrih međusobnih odnosa Bošnjaka i Srba”, istakao je premijer.

To poreski obaveznici Srbije ne žele! Većina ne želi. To nam nameće ovaj čipvani ološ.

Preporuči komentar:
35
56
sreda, 11 novembar 2015 11:10
au što te ponižava zapad
tebe ali ne i ponosne srbe i srbiju-živela Ruska Federacija i Putin
Preporuči komentar:
36
49
sreda, 11 novembar 2015 11:27
Mazohista
Ima li neko da ga posavetuje da stane, ipak je premijer Srbije, lele…
Preporuči komentar:
28
32
sreda, 11 novembar 2015 11:32
Lakrdijaš
Kako se udesi baš ovaj datum? Da ovi naši evropski prijatelji na čelu sa “majkom koje se nikada nećemo odreći” ne nameravaju da se odreknemo istoriskih pobeda u prvom ratu i da zaboravimo na naše junake koji su odbranili državu i čast Srpskog naroda.
Preporuči komentar:
31
35
sreda, 11 novembar 2015 11:34
Ne klepeći nanulama
…položio cveće , odao počast… itd, zašto nisu dodali , nije dobio kamečuru u glavu , bar za sada.Još je trebalo dodati ,bezbednosne strukture ovog puta jako dobro čuvaju srpskog državnika… Trt
Preporuči komentar:
25
28
sreda, 11 novembar 2015 11:40
Aleksa
I tako je vučić požurio da nepozvan glasa na referendumu.

Moje je mišljenje je da odavanje počasti stradalima u Srebrenici od takve moralne i intelektualne gromade uvreda za stradalnike.
Ali to je već stvar onih koji ga ko međeda vodaju po Bosni…

Zahvalan je to glumac – može da bude međed,
kamila… nemački ovčar…

Preporuči komentar:
27
39
sreda, 11 novembar 2015 11:50
Zoran Đorđević
Aleksandar Vučić položio cveće i ponovo odao počast muslimanskim žrtvama u Potočarima: Stav o napadu pokazao sam time što sam došao ovde i poklonio se žrtvama

A odlično zna da tamo genocida nije bilo.

Preporuči komentar:
26
38
sreda, 11 novembar 2015 11:54
Lazareva kletva
Zašto ti daješ moj novac Srebrenici, ko si ti da to radiš u moje ime. Možes da dajes svoj novac koji si opljačkao zajedno sa tvojim bratom i kumom za ove tri godine.
Preporuči komentar:
28
42
sreda, 11 novembar 2015 11:54
Aleksa
… pantljičara…
ali tu mu je vulin veliki konkurent…
Preporuči komentar:
20
16
sreda, 11 novembar 2015 12:00
da zajaučeš
Tamo zajedno leže ubijeni sa obe strane, umrli prirodnom smrću, muslimanske ubice i ko zna ko još. To nije stratište, to je sramota ljudskog roda. To je samo zapad mogao teko smešati uz pomoć nemoralnih spodoba… i sad ovaj ide da daje moje jadne penzionerske pare… Kome. Kuku majci, Danas je trebalo da bude sa svojim narodom…
Preporuči komentar:
26
13
sreda, 11 novembar 2015 12:05
Bojan, Priština
Ovaj nesrećnik koji je Srbiju srozao na prosjački štap, uzima iz džepa od srpske sirotinje i daje istim onim Muslimanima koji su brutalno ubijali sve Srpsko po Skelanima i Bratuncu.

To već daje svoje efekte, ove godine je u Srebrenici upisano 50 đaka od čega 40 muslimanske a 10 srpske nacionalnosti. poređenja radi 2005 je u školi u Potočarima bilo 100 đaka od koji troje muslimanske nacionalnosti.

Novi najbolji prijatelj mu je Ćamil Duraković, isti onaj drveni advokat iz vremena hapšenja Nasera Orića, koji je obijao vrata po evropi tih dana pružajući mu svaku podršku i preteći da će podneti ostavku na mestu Predsdsednika Opštine Srebrenica ako zlikovac Orić bude izručen Srbiji.

Sve ovo se radi, dok se istovemeno ništa ne čini da se pomogne Srbima u čisto srpskim mestima poput Drvara, Glamoča pa i Bosanskog Petrovca iz kojeg se naši ljudi ubrzano iseljavaju.

http://bosnapress.net/srebrenica-ove-godine-je-u-prvi-razred-upisano-50-ucenika-40-bosnjacke-i-10-srpske-djece/comment-page-1/

Preporuči komentar:
23
35
sreda, 11 novembar 2015 12:12
Aleksa
daje se vodati, jašiti, pujdati…
(kao i nemali deo stanovnika Srbije)
dovoljno je da je neko njegov – i blerov – prijatelj…

mislim da je konačno sazreo kao kandidat,
za nagradu BAFTA…
kategorija?

Preporuči komentar:
14
61
sreda, 11 novembar 2015 12:24
sanja
Pare poreskih obveznika Srbije ne pripadaju tebi i ne možeš ih zato davati kome hoćeš. To je prosto rečeno pljačka sopstvenog naroda u korist tamo nekih otpadnika druge vere i iz druge države…
Preporuči komentar:
19
62
sreda, 11 novembar 2015 12:27
penzionerka
Danas je u Srbiji državni praznik, a njen predsednik vlade nije kod kuće, zabravio je i otišao neprijateljimaa na zicer. Da li je ovako nešto svet video…
Preporuči komentar:
23
53
sreda, 11 novembar 2015 12:29
Dr
Najstrašnije je što se niko ne bavi skandaloznom činjenicom da je aktuelna vlast u Srebrenici nelegalna i nelegitmna, uspostavljena nakon brutalno pokradenih izbora.

Na izborima su u Srebrenici glasali muslimani koji nemaju nikakve veze sa Srebrenicom, između ostalog i muftija Zukorlić, samo kako bi bio izabran muslimanski gradonačelnik i muslimani vladali opštinom.

Umesto da se ova očigledna krađa raskrinka, a rezultati ponište, svi mirno posmatraju teror i iživljavanje nad većinski srpskim narodom u Srebrenici.

Preporuči komentar:
17
18
sreda, 11 novembar 2015 12:39
nina
Danas je praznik Srbije i srpskog narod. Trebalo je da ode i pokloni se stradalnicima u Kravici, ni pomena od toga.
Preporuči komentar:
17
9
sreda, 11 novembar 2015 12:39
neverovatno
Vreme i zivot prolaze a srbija stoji i jos se vraca u proslost
sta se desava kako se to desilo…
sta znaci pokloniti se srebrenici u vreme
veleke i velikih kriza i ratova u svetu ???
gde ovaj spava zitvi koga savetuje sta on radi
u ojoj je dimenziji realno a svest sta je sa tim covekom
i u krug i u krug do groba a vreme
ode …

ovaj zeli da izbrise svoj identitet i proslost pa da je danas neki drugi covek i mirotvorac

da li je bas toliko oboleo u magli balkanskoj
kako je moguce da ima tolike pristalice a ocigledno je oboleo …potpuno
van vremena ili kako je zaludeo tolike pristalice hipnosom iz kog veka i vremena
ma balkanski totalno

Preporuči komentar:
12
0
sreda, 11 novembar 2015 12:41
retorski
Ko nam udara minuse, Vučićevi poltroni ili srebrenički muslimani…to mu dođe na isto
Preporuči komentar:
13
0
sreda, 11 novembar 2015 12:46
?
Srbiju je zakop’o zivu i jednako likuje .
Verno sluzi svome gospodaru taj jugo-komunist Vucic , vernije od predhodnika Tadica , Djindjica .
Jel’ vam sad’ jasno zasto je moralna gromada Vucic “na meti CIA” ?
OGAVNO .
Preporuči komentar:
8
1
sreda, 11 novembar 2015 12:58
Aleksa
Za sve one koji bi vučića i tadića i… želeli da vide u Bratuncu, Kravicama…
Dobro je da im to ne pada na pamat.
Oni su od uništavanja i preumljavanja.
Samo bi opoganili mesta našeg stradanja.
To su kreature koji zaklanjaju funkcije na koje ih je zločinački Zapad namestio…
Zlo koje oni čine je veće od mnogih zločina koje su na ljudima iz našeg naroda – muškarcima, ženama, deci i starcima činili strani zatirači srpskog naroda.
Takvi su nepozvani u Bratunac, Kravice, kao i Nemci nekad u Kragujevcu.
I treba stvoriti takve uslove da se vučići i tadići pojave na tim našim stratištima jedino, ako bi preforsirali moralni štit koji se nalazi oko tih mesta.
Zar posle svega šta su uradili i dalje rade na uništenju srpstva, treba da nam dođu pa će da im se malo oprosti…
Ne na tom svetu.
Preporuči komentar:
5
0
sreda, 11 novembar 2015 12:58
10 miliona!
Najnovija vest je da je obecao 10 miliona evra! Otima od srpskog mucenickog naroda da bi davao mrziteljima Srba – ciji je on premijer?
Preporuči komentar:
4
1
sreda, 11 novembar 2015 12:59
Goksi
Potrebno je konstantno, vremenski tacno, uvek odrzavati Srebrenicu na povrsini, u medijima, novinama, pa tako cemo imati na svakih tri meseca da se neki politicar sjati u Srebrenicu.Nece se smiriti dok lazna prica o Srebrenici ne udje u mozak i svest Srba.
Preporuči komentar:
3
0
sreda, 11 novembar 2015 13:02
Izrod
Ovaj je, definitivno, srpski izrod – svima je bolji nego narodu kome, navodno, pripada!
Preporuči komentar:
3
0
sreda, 11 novembar 2015 13:05
Bojan, Priština
Bagro naprednjačka, izdajnici, bedni sendvidžari koji ste mi nalupali minuse i koji bi da nam ugušite glas slobode i na ovom našem užem forumu.

Mogu samo da vam poručim da će vas stići Božiji gnev i pravedna kazna kao i kletva Lazareva.

Izdajice svoga roda, moja vam je preporuka da primite Islam ili Rimokatoličanstvo da kao kao i sa vašim prethodnicima povuče jasna crta među nama.

Preporuči komentar:
4
0
sreda, 11 novembar 2015 13:09
Bojan, Priština
@ 10 miliona

Uništava nas brutalno Fahrijić, pljuje nam svima u lice, a ono što u svemu tome ne mogu da podnesem, je da to u ovoj zemlji nikoga ne zanima.

Preporuči komentar:
0
0
sreda, 11 novembar 2015 13:10
PeraK
Namerno tempiraju ponizavanje Srbije na datume kada je obelezavanje datuma znacajnih za Srbiju kao sto je danas dan pobede u prvom svetskom ratu.
Preporuči komentar:
0
0