Viktor Orban: Izbeglički talas deo levičarske zavere

PDF Štampa El. pošta
četvrtak, 12. novembar 2015.
Talas izbeglica koje stižu u Evropu sa Bliskog istoka bi mogao da bude deo levičarske zavere da se “stari kontinent” napuni glasačima koji su skloni levici.

To je izjavio je mađarski premijer Viktor Orban.

Njegova anti-imigraciona retorika i podizanje ograda na granici u cilju sprečavanja ulaska izbeglica koje beže pred ratovima i siromaštvom ga je u Mađarskoj učinila još popularnijim nego ranije, preneo je Rojters.

“Nisam dovoljno hrabar da sa sigurnošću o ovome govorim javno, ali ne mogu da se otmem utisku da je iza svega stoji jedan master plan”, rekao je Orban u intervjuu švajcarskom časopisu “Veltvohe”.

Mađarski premijer se pozvao na eseje “evropskih levičara i radikalnih američkih demokrata”, koja predviđaju rađanje evropske super-države, na štetu tradicionalnih nacionalnih država.

“Izbeglička kriza predstavlja priliku. Sve indikacije i dosadašnje iskustvo ukazuju na to da će ogromna većina tih izbeglica glasati za levicu kad postanu građani Unije, tako da ovo predstavlja uvoz budućih glasača levice u Evropu”, istakao je Orban.

Na pitanje novinara zašto su konzervativci poput Angele Merkel prihvatili izbeglice dobrodošlicom, Orban je rekao: “Mnogi od nas se to isto pitamo. Nemačka je ključna. Ukoliko Nemci sutra kažu: ‘Puni smo, to je to’, priliv bi momentalno prestao.”

On je dodao i da sumnja da su ruke Angele Merkel vezane zbog njene koalicije sa socijaldemokratama.

Zemlje Evropske unije su duboko podeljene oko toga kako odgovoriti na iznenadni i masivni priliv izbeglica.

(Tanjug)