Migranti u EU su odlicno posluzili da se stvori atmosfera straha, mrznje, animoziteta. Kako rasnog, tako i religijskog.Cilj globalne bankarske oligarhije je stvaranje jedne nad nacije, jedne vere i jedne super drzave. GLOBALNI KAGANAT. Gde ce biti 2 klase. Robovlasnika,koji ce nas CIPOVATA i ukinuti papirni novac,uvodeci e placanje i goje (stoke obespravljene).

Na tom putu pakla treba prvo zatrovati i zamutiti odnose medju Zapadne civilizacije i muslimana. Koji ce biti glavni gubitnik. Bice uskoro optuzene Turska i Saudi Arabija za direktne sponzore terorizma. Sto je istina, ali ipak su to oni radili po direktivi globalne oligarhije. Zasto bas ove 2 drzave. Zato sto Turska drzi Bosfor i Dardanele, priblizava se Rusiji (gasovod, izgradnja atomskih centrala)  i SArabija kao najveci proizvodjac nafte i zastitnik petro dolara.

Tueska je pocela da trokira i da bude neposlusna jos od 2009 i krize sa Palestincima na brodu, a S.Arabija odnedavno. Zeleci da se priblizi Rusiji i poveca cene nafte. Posto niskom cenom Ameria zeli ekonomski i socijalno da urusi Rusiju.

Migranti su dolazili iz Turske ka Evropi. Posle ovih i slicnih dogadjaja, koji ce se insinirati po EU, taj trend bice u obrnutom smeru. Od EU ka Turskoj i Aziji.  Nije slucajno skoro napravljen tunel ispod Bosfora, koji ima kapacitet MILION ljudi dnevno. Cilj zapada (Engl.USA je da istisne Tursku i te moreuze ustupi Grckoj).

Grcka je pod DIREKTNOM Engl.zastitom jos od Lorda Bajrona, kao njihova NAJVAZNIJA SAVEZNICA u Sredozemlju, zbog izuzetnog geostrateskog polozaja i mnogobrojnih ostrva. Zato su Turskoj oduzeta sva ostrva na 5 milja od Turske obale i data Grcima. Zato su na Kipru Engl. vojne baze. Zato je Grcka i prva zemlja kojoj je priznata nezavoisnost od Otomana 1823. Kasnije u I Balkanskom ratu joj je teritorija najvise podebljana. Dobila je 36.000 km2 Egejske Makedonije, naseljene pretezno Slovenskim stanovnistvom, koje je brutalno asimilirano u Grke. Rat Grcke i Turske 1897 zbog ostrva i rat 1919-1922.Koji je zavrsen masovnom razmenom stanovnistva i mirom iz Lozane. Grcke pretenzije na svoju istorijsku teritoriju Konstantinopolj i okolinu,lako se mogu podgrejati i zapoceti sukobom oko teritorijalnih voda, ostrva, patroliranja oko sprecavanja izbeglicke krize.

Grci su najvestiji trgovci kao Kir Janja. Kod njihove trgovacko bankarsko politicke nema ni nekog bratstva,prijateljstva,inovernosti, za razliku od vecine Grckog naroda. Svi Grcki politicari su skolovani u Londonu.Cela danasnja igra oko Grckog duga je busenje Germanskog IV Rajha.

 

Ispunjen sultanov san: Otvoren tunel ispod Bosfora

Turska je danas zvanično otvorila tunel ispod Bosforskog moreuza, koji predstavlja prvu podvodnu vezu između dva kontinenta.

Ambiciozni građevinski projekat, kojeg je vlada u Ankari nazvala “projektom veka”, povezuje evropsku i azijsku stranu Istanbula i koštao je oko tri milijarde evra.


Turska je tako ispunila san otomanskog sultana od pre 150 godina. Ukupna dužina tunela je 13,6 kilometara, uključujući deonicu od 1,4 kilometara ispod Bosfora, koji povezuje Crno more sa Mramornim. Na dubini od preko 55 metara, ovaj tunel je, prema rečima zvaničnika, najdublji podzemni železnički tunel takve vrste u svetu.


Tunel je deo šireg projekta “Marmaraj”, koji uključuje širenje postojeće mreže prigradskih železničkih linija da bi se formirala linija duga 76 km, koja će povezivati dva kontinenta.


Ideju o tunelu je prvi put izneo sultan Abdul Medžid 1860, ali tehnički uslovi i oprema u dato vreme nisu bili dovoljno dobri da bi projekat bio pokrenut. Želja da se tunel izgradi ponovo se javila 1980-ih, kada su studije pokazale da je izgradnja tunela moguća i poželjna.

Tunel spada među nekoliko velikih infrastrukturnih projekata pokrenutih pod vladom turskog premijera Redžepa Tajipa Erdogana, koja je doprinela pokretanju turske ekonomije, ali je takođe izazvala proteste javnosti, budući da lokalno stanovništvo tvrdi da planovi urbanog razvoja primoravaju ljude da napuste domove, kao i da ugrožavaju životnu okolinu.


Projekat je započet 2004, i trebalo je da bude u potpunosti završen za četiri godine, ali je više puta odlagan zbog važnih arheoloških otkrića. Oko 40.000 objekata izvađeno je tokom iskopavanja, uključujući “groblje” 30 vizantijskih brodova, koji predstavljaju najveću poznatu srednjevekovnu flotu.


Turski zvaničnici se nadaju da će, uz kapacitet da s jedne na drugu stranu Istanbula prebaci 1,5 miliona putnika dnevno, tunel značajno olakšati hronične probleme u saobraćaju i smanjiti opterećenost dva mosta koji trenutno povezuju evropsku i azijsku stranu grada.