Ovo je oglas za robove u 21. veku. Citiram:

“Za mesto operatera u proizvodnji nije potrebno prethodno iskustvo. Minimalni nivo obrazovanja koje zaposleni treba da imaju je II stepen, odnosno osnovno obrazovanje, kao i III, IV, V, VI i VII stepen stručne spreme. U obzir dolaze svi profili obrazovanja.

…Posao zahteva osmočasovno stajanje, zbog čega kandidati moraju da zadovolje zdravstvene uslove, a to znači da su sposobni da stoje osam sati dnevno. Osim tog uslova za zaposlenje, ne postoje drugi.”

Nikakvo obrazovanje, nikakvo znanje, samo fizička sposobnost. Ovako se uništava srpsko društvo, pod izgovorom “otvaranja novih radnih mesta”. Dovidjenja u robovlasničkoj Republici Srbiji.

Dakle vlast je i u sledecoj godini predvidela proizvodnju jos vise socijalnih slucajeva koji bi bili prinudjeni da rade za 200 eura mesecno. Pitacemo se mi za jedno 5 godina da li je bilo bolje da su svi ti radnici dobili na ruke tih 10 hiljada eura, umesto sto ih poklanjamo onima koji i onako ne znaju sta ce sa parama. U EU sve banke koje drze lovu na racunu placaju kamatu centralnim bankama, koje ih na taj nacin teraju da finansiraju privredu. A privreda moze uzeti kredite po nikad manjim kamatama. I na sve te pogodnosti mi jos dodajemo 10 hiljada po radniku. Imamo mi ozbiljan problem sa mozgom.

Lep posao, takoreći izvanredno osmočasovno stojanje, bez pauze i bez odlaska u toalet, koji kinezi postajemo.

Svetski auto-gigant stiže u NS, posao za 2.000

Kompanija Lear zaposliće prve radnike u Novom Sadu u ferbuaru sledeće godine, piše novosadski Dnevnik.

IZVOR: DNEVNIK

(Foto: Beta/AP)
(Foto: Beta/AP)

Kompanija “Lear”, globalni lider u industriji automobilskih komponenti, otvoriće pogon u radnoj zoni “Sever 4” u Šangaju najverovatnije u februaru, potvrdili su za “Dnevnik” u “ManpowerGroup”, “Learovom” partneru u oblasti ljudskih resursa.

Kompanija “Lear” osnovana je u Detroitu, u SAD, 1917. godine i bavi se proizvodnjom sedišta i električnih sistema u automobilskoj industriji. U Novom Sadu planira da zaposli više od 2.000 ljudi u naredne dve godine, a prva zapošljavanja očekuju se dogodine u februaru. U pogonu u Novom Sadu proizvodiće se električni sistemi za automobile.

Kako kažu u “ManpowerGroup”, najveći broj zaposlenih biće operateri u proizvodnji. Za mesto operatera u proizvodnji nije potrebno prethodno iskustvo. Minimalni nivo obrazovanja koje zaposleni treba da imaju je II stepen, odnosno osnovno obrazovanje, kao i III, IV, V, VI i VII stepen stručne spreme. U obzir dolaze svi profili obrazovanja.

Kompanija ima nameru da zaposli radnike iz Novog Sada i okolnih naselja, koja su udaljena od grada najviše 40 kilometara. Posao zahteva osmočasovno stajanje, zbog čega kandidati moraju da zadovolje zdravstvene uslove, a to znači da su sposobni da stoje osam sati dnevno. Osim tog uslova za zaposlenje, ne postoje drugi.

Proizvodi “Leara” su prepoznatljivi i rangirani kao “svetska klasa“, a dizajnirani su, projektovani i proizvedeni od tima talentovanih zaposlenih. Kako navode u “ManpowerGroup”, kompanija “Lear” je najveći svetski dobavljač za velike automobilske brendove.