Dnevnik: U Vojvodini formirana nova masonska loža

PDF Štampa El. pošta
nedelja, 17. januar 2016.
Obredom unošenja svetla u prisustvu dva velika majstora dve masonske lože u Srbiji, u Novom Sadu je oformljena nova masonska loža Viteški kralj Aleksandar ujedinitelj.

Više desetina masona iz svih krajeva države, koje pokriva Regularna velika loža Srbije, učestvovali su u obredu osnivanja nove novosadske lože, a za prvog starešinu lože Viteški kralj Aleksandar ujedinitelj postavljen je Nebojša Tepavac.

Obredna odeća, otvorena Biblija na Knjizi Davidovoj, čuveni simboli masonerije šestar i uglomer, pored mač i lobanja i sveće. Sve što je potrebno da se ustanovi nova masonska loža u Vojvodini, sa novim članovima koji će se ubuduće međusobno zvati braćom.

Veliki majstor Regularne velike lože Srbije dr Čedomir Vukić objasnio je za naš list da je ovo prva vojvođanska loža pod okriljem Regularne velike lože Srbije i da su obredu unošenja svetla prisustvovali čelni ljudi srpske masonerije.

Starešina lože Viteški kralj Aleksandar ujedinitelj Nebojša Tepavac, pak, navodi da novoosnovana loža nije samo novosadska već da okuplja vojvođanske masone.

– Već sad na samom osnivanju u sklopu naše lože smo okupili najuglednije ljude iz različitih profesija sa teritorije Autonomne Pokrajine Vojvodine, koji su ugledni u svojim sredinama, a pre svega su dobri ljudi, na dobrom glasu, i sa kojima će ova loža moći da se ponosi. Želja nam je da postanemo jedna institucija u Vojvodini u narednih nekoliko godina, koja će okupljati dobre ljude koji nastoje da postanu još bolji, da sredina u kojoj živimo postane još bolja, te da svojim ličnim uticajem, koji smo ostvarili životom i poslovnim iskustvom, doprinesemo tome da se u Vojvodini bolje živi – kazao nam je Tepavac.

Novoosnovana loža ima 30 članova, a plan je da se u narednih godinu dana taj broj poveća na 100.

– Ovo je novi početak masonerije u Vojvodini, koju pokreće Velika regularna loža Srbiji – poručio je Tepavac za „Dnevnik“.

Veliki majstor Velike ujedinjene lože Srbije Dragomir Petković rekao nam je da je unošenje svetla „veliki trenutak za srpsku masoneriju“, ističući da je prisustvo dva čelnika dve lože u osnivanju lože Viteški kralj Aleksandar ujedinitelj izuzetno značajan .

– Veliki je pomak u srpskoj masoneriji napravio dr Čedomir Vukić i smatram da će i Vojvodina puno dobiti osnivanjem lože Viteški kralj Aleksandar ujedinitelj – naglasio je Petković.

Zamenik velikog majstora Regularne velike lože Srbije akademik prof. dr Miodrag Đorđević istakao je zadovoljstvo što novoosnovana loža u Novom Sadu okuplja mlade ljude, pune entuzijazma koji shvataju jednu od glavnih poruka masonske organizacije.

– Mi smo ovde da gledamo u sebe, a ne izvan sebe, ovde smo ne da bi se obogatili, nego da se obogatimo u duševnom smislu, po svojstvu i svojim osobinama i da izađemo u susret svima onima kojima kojima možemo da pomognemo svojim znanjem, položajem u struci i životu – napomenuo je akademik Đorđević.

Značajno za osnivanje vojvođanske masonske lože, kako kažu njeni članovi, jeste što se prilikom obreda unošenja svetla koristio čudotvorni Blagodetni oganj iz Jerusalima, koji se čudotvorno spušta sa neba u Jerusalimskom hramu na Veliku subotu.

– Znamo da je vatra jedan od elemenata biološkog života i mi smo kroz Blagodetni oganj uneli svetlo u ovu ložu. Blagodetni oganj ima usađenu Božju promisao. Kroz njega možemo da vidimo cilj našeg postojanja, da pravimo razliku važnog od nevažnog u našem kratkom životu. Na sve naše nedaće i mržnju, svađu i bes, blagodetni oganj daruje mir i blagostanje – rekao nam je zamenik velikog majstora Regularne velike lože Srbije Mirko Đurović.

(Dnevnik)

У Војводини формирана нова масонска ложа?
још нам само але фале- како би рекао велики Ршум!

А Тепавац ће да нас утепа или бар активно учествује у томе…

Препоручи коментар:
25
0
недеља, 17 јануар 2016 10:01
Жика
Боље би било да смо у Н.Саду усликали шестар С-400.
Препоручи коментар:
31
0
недеља, 17 јануар 2016 10:11
Зоран Ђорђевић
– Знамо да је ватра један од елемената биолошког живота и ми смо кроз Благодетни огањ унели светло у ову ложу. Благодетни огањ има усађену Божју промисао. Кроз њега можемо да видимо циљ нашег постојања, да правимо разлику важног од неважног у нашем кратком животу. На све наше недаће и мржњу, свађу и бес, благодетни огањ дарује мир и благостање – рекао нам је заменик великог мајстора Регуларне велике ложе Србије Мирко Ђуровић.

Не верујем у те будалаштине, али се плашим оних који верују.

Препоручи коментар:
29
1
недеља, 17 јануар 2016 11:20
мртвачка глава..
Какви су то”најугледнији људи”који прихватају окултне обреде иницијације а међусобом се називају браћом.
То су обележја секте,данас легализоване у Србији,али свеједно секте!
нико
Препоручи коментар:
24
0
недеља, 17 јануар 2016 11:41
Бојан, Приштина
Сатанисти вршљају Србијом.
Главна масонска у власти је Зорана Михајловић, колико се зна…
Препоручи коментар:
12
0
недеља, 17 јануар 2016 11:42
Бојан, Приштина
..мада се и други не понашају ништа мање ђавоимаоно
Препоручи коментар:
9
0
недеља, 17 јануар 2016 12:24
Цвико
После вој. Академије сада ево и масона. Да неће и они на државне јасле? Говоримо о јединству Србије и онда је цепкамо на делове. Па није Србија цепаница.
Препоручи коментар:
7
0
недеља, 17 јануар 2016 12:41
геометар
“Добри људи на добром гласу.” Гордост им је врлина. ХАХА!
Препоручи коментар:
7
0
недеља, 17 јануар 2016 12:46
Васа
Ови су смешни, мала деца за највећу секту чији вођа се на Божић свађао и вређао, а ради на сваки православни празник.

Он огњем прогања све православце-лењивце, како их назива, а претерује у јелу и пићу, ближње је похапсио, не говори истину, баца се блатом по свему и свачему, горд је, похлепан, алав на власт, осветољубив и немилосрдан.

У Владу је унео пламен од којег ће да изгори поштена и учена Србија.

Препоручи коментар:
5
0
недеља, 17 јануар 2016 13:03
геометар за васу
Вођа је њихов члан,са њим и остатак криминалне организације. Поздрав!
Препоручи коментар:
5
0
недеља, 17 јануар 2016 14:09
xy za nemackog i engleskog ambasdaora
Jos jedna u nizu anti-srpskih organizacija,da mnogo je bolje da se instalira s-300 ili slicno.
Препоручи коментар:
2
0
недеља, 17 јануар 2016 14:21
Zoran
Dragi moji SRBI. Sta je masonerija? Citajmo Ralfa Epersona
Jedan od naj poznatijih masona Albert Pajk, cija bista stoji u americi, gde se godisnje okupljaju sefovi svih loza kaze da je MASONERIJA RELIGIJA. DA JE MASONSKA LOZA HRAM. Da je njihov “bog” VELIKI ARHITEKTA SVEMIRA koji nista nije stvorio LUCIFER ILI SVETLONOSA.
Svetlos koju masoni unose u nihov hram simbolizuje znanje satansko.
Taj svetlonosa je unasoj svetoj pravoslavnoj katolicanskoj crkvi poznat kao SATANA.
Samim tim masonski hram je hram satane. (Nemoj da nas zbunjuje biblija koju koriste, koriste je kao i ikone i mnoge vracare i bajalice).
Sve ovo vodi nas u pogibao i smrt.
Jedan poznati srbski mason kada su ga njegova braca postavila za srbskog kralja poznat kao ujedinitelj navukao je na srbe kroz I svetski rat bogibao polovone muskih srbskih glava.

Isus Hristos je nas spas.

Molimo se da nam posalje dobrog poboznog srbina da nas povede i u ime Hrista spase od ovih “majstora misljena” i nepomenika.

Препоручи коментар:
1
2