Čorbića izbacuju iz SNS

Autor A. S. Izvor Južne vesti | NIŠ
corbic

SNS ne želi više iskrenog Čorbića u svojim redovima; foto: NTV

Izvršni odbor Srpske napredne stranke odlučio je da profesora niškog Pravnog fakulteta Dragana Čorbića isključi iz stranke zbog, kako kažu, njegovih istupa na sednicima niške Skupštine.

Ovo je “Južnim vestima” potvrdio član Izvršnog odbora SNS Dejan Jovanović, koji kaže da je ovakva odluka doneta kasno sinoć.

Čorbić je bio na dnevnom redu zbog njegovih istupa na sednicama gradskog parlamenta. Zna se šta je govorio o tome ste pisali i vi i ostali mediji. Izvršni odbor je doneo odluku da ga isključi iz stranke – kaže Jovanović.

Ova odluka će, kako je rekao, postati pravosnažna kada je potpiše predsednik Izvršnog odbora Radomir Nikolić i kada je dostavi Gradskom odboru u Nišu. Očekuje se da to bude završeno u narednim danima.

Čorbić je u Srpskoj naprednoj stranci od osnivanja, a to je naglasio i na poslednjoj sednici niške Skupštine.

Naime, tada je zameniku predsednika niškog parlamenta Nenadu Stankoviću, sada članu SNS, a ranije Niške regije, URS i drugih stranaka, rekao, nakon njegovog oštrijeg tona upućenog odbornici DS, da nema prava da se tako obraća odbornici jer je i on bio deo te vlasti kao funkcioner URS.

Ovakav ton obraćanja je neprimeren za ovom govornicom ili u bilo kom drugom političkom obraćanju. Koliko se sećam Stanković nije bio na osnivačkoj skupštini SNS kao što smo bili Banđur, ja ili general Stojanović  – rekao je tada Čorbić, a prenela je “Jugmedia”.

Ipak, nisu samo kritike “preletača” došle glave Čorbiću, jer je on i na sednici u septembru govorio protiv vladajuće koalicije naglašavajući za skupštinskom govornicom da je Grad Niš pred bankrotom, optužujući gradsku vlast da je “lenja, neodgovorna i nestručna”.

Još tada je rekao da se državni revizori, koji su kontrolisali poslovanje Grada, “hvataju za glavu zbog lošeg stanja”, što je njihov izveštaj kasnije i potvrdio.

adrijana

Adrijana snimila Čorbićevo izlaganje. za koga?; foto: NTV

To njegovo izlaganje svojim telefonom je snimala odbornica SNS Adrijana Anastasov. Zbog čega je to radila i da li je snimke sačuvala za privatnu arhivu ili ih je nekom pokazala, ostaje nepoznanica.Inače, profesor Čorbić je diplomirao na Fakultetu političkih nauka u Beogradu 1974. godine. Na niškom Pravnom fakultetu radi od 1976. godine i na Katedri za pravno-teorijske nauke predaje “Politički sistem”.