Kako je Juzna Republika dobila EXKLUZIVNU informaciju iz dobro obavestenih biznis krugova, Kole zeli da postane i medijski magnat, mogul, poput Ruperta Mardoka. Vidi sebe u sledecem izbornom ciklusu (cirkusu), za najvise 2 godine 2018, kao vodju opozicije i novog predsednika Vlade. Sledeca vlada nece trajati ni 2 godine. Sto zbog IZDAJNICKOG Briselskog sporazuma i promene Ustava Srbije. Gde ce se iz preambule izbaciti da je KiM sastavni deo Srbije, i dr.stvari. Oko smanjenja broja poslanika, regionalizacije zemlje, tuzilacko sudske izmene itd..

Novi Amer.amb.u Srbiji bice Skot. Jeste da su svi SADisti skotovi, ali se ovaj slucajno i tako zove. Skot i u imenici i u pridevu. Sluzbovao je u Hrvatskoj. Na platnom spisku je Ivice Todorica iz Agro kora. Kole je njegov igrac u Srbiji. Spekulise se da je pare za Kostic imperiju u stvari Todoriceva. A iza obojice stoji hedz fond, jedan od najvecih Black Stone, sa dominantnom vlasnickom i finansijskom strukturom iz Londona CITY, a iza stoji porodica Rochild, tajni vladari iz senke, jedna od 13 najmocnijih porodica u svetu .

Kostic je bacio oko na Pink imperiju, Posto su navodni prijatelji, kumovi, a kako je kod nas ta kumovska veza specificna. Ili glava na panj i u zobnicu, ili kumica u kumov krevet. Pink je  u nekim finansijskim poteskocama, nesolventan. Imali su i strajkove i nezadovoljstvo novinara platama (kasnjenjem). Imao je i veliki dug za porez, koji  ga je opterecivao. Prihodi nisu kao ranije, a troskovi su se povecali. Zato Kole iz prikrajka vreba. Cilj mu je da Vucica maximalno spusti ispod  40 % i da mora da uzme nekog u kaoaliju. Time bi ga oslabio , ucenjivao i “ljuljao” do sledecih vanrednih izbora 2018, gde bi PREUZEO VLAST, a Vucic bi zavrsio na optuzenickoj klupi Tuzilastva za organizovan kriminal. Otvorile bi se i neke ranije afere iz mandata kada je bio ministar  informisanja.

Ja bi samo dodao da postoji još jedna mogućnost u vezi sa kontroverznim kreditom prema Kuriru. Vrlo verovatna a to je da “Aik banka” već poseduje depozit u KEŠU koji se nalazi u SEFU pod zajedničkom kontrolom koji nije vidljiv. To su obično pare koje su izvučene na razne načine da sad ne objašnjavam mogućnosti. Na taj način vlasnik banke se obezbedio i na elegantan način izvukao keš kao platu a da nije morao da plati doprinose.

Šta je ovde problem? Nepostojanje kontrole od strane NBS-e. Svi dosadašnji Guverneri i Ministri finansija su na taj način učestvovali u pljački građana. Svi su našli uhlebljenje u privatnim bankama. Niko ne pokreće pitanje njihove eventualne krivične odgovornosti. Vidite gde se danas nalaze Jelašič, Dinkić, Vlahović, Pitić, Đelić. Tako će sutra biti sa Jorgovankom Tabaković, Vujovićem i Kor. To je naš problem, svi su povezani, izvlače novac i niko ne odgovara.

Ako hoćemo da živimo po modelu i zakonima “anglosaksonskog” bloka. Ako pak hoćemo po pravi Boga Jedinoga, a to znači pošteno, pravedno i stručno dokazano, onda nisu to njegove pare. Tamo je narod i firme uložili depozitno i poslovanjem svoj novac. I ulagači treba da upravljaju sa AIK bankom. ta i sve takve banke vrte naš novac, a u knjigama simbolično su neki “predodređeni” od mafije zapada i domačih vlasti da su na papiru većinski vlasnici. To je anglosaksonsko pravo za špekulisanje!

Tačno je da je Kostić većinski vlasnik, ali nije 100 postotni vlasnik. Tačno je da je banka privatna, ali to ne znači da vlasnik (vlasnici) mogu da iz kase banke uzimaju kako im se prohte. To znači da oni mogu da upravljaju kapitalom čiji su vlasnici uz poštovanje svih propisa koji se tiču te delatnosti. Pošto banka ima i štednju građana i deponovana sredstva preduzeća nesavesnim poslovanjem može doći u situaciju da ide u stečaj. Da vaše pare propadnu u tom slučaju da li bi i tada govorili: Koletova banka, Koletove pare, može da radi sa njima šta hoće.

Drzava garantuje stedne uloge do 50.000 eura. Ako bilo koja banka propadne, MI poreski obveznici Srbije iz budzeta vracamo gradjanima, a bankari (npr. Mika,Zika, Kole, imaju samo dobitak, rizik je NAS). Da li je to fer/posteno ???

http://www.blic.rs/vesti/politika/svetska-vlada-u-senci-osam-srba-tajno-u-trilaterali/p888cvp