Hronika

Kragujevac: Zaposleni u Centru za strna žita ogorčeni zbog neispunjenih obećanja Vučića da im se isplate zaostale zarade

ponedeljak, 07. mart 2016.
Zaposleni u Centru za strna žita u Kragujevcu izrazili su danas nezadovoljstvo zbog neispunjavanja obećanja lokalne vlasti od pre godinu dana oko rešavanja statusa Centra i radnika kojima se duguje 30 zarada, čiji staž nije povezan pet godina, a zdravstvene knjižice nisu overene.

Neispunjena obećanja Vučića i vlasti u Kragujevcu

U saopštenju je navedeno da su u poslednjih godinu dana radnici Centra primili samo polovinu jedne zarade, a kompletna mehanizacija je rasprodata u izvršenju po tužbama  jednog broja zaposlenih koji su naučni radnici u Centru.

“Šokirani smo izjavom gradonačelnika Kragujevca, Radomira Nikolića u hodniku Skupštine grada jer ne želi da nas primi uz saopštenje da je on nemoćan da ispuni obećano, jer ne može da utiče na Vladu i predsednika Vučića da donese sporni Zaključak”, saopštili su zaposleni.

Oni su dodali da se poslednjih meseci intenzivno u javnosti plasiraju informacije čelnika Šumadijskog upravnog okruga i gradonačelnika Kragujevca  da će dugogodišnja agonija Centra za strna žita konačno da bude rešena kroz prenos osnivačkih prava sa Srbije na Grad i formiranje nove radne zone “Feniks” na lokaciji Centra.

Osnivač Centra Vlada Srbije prepustila je rešavanje problema gradu Kragujevcu.

“Mesecima unazad smo strpljivo čekali obećani Zaključak Vlade Srbije o prenosu osnivačkih prava kako bi počela isplata zaostalih zarada zaposlenima, a tome u prilog je bilo i javno obećanje predsednika Vlade Aleksandra Vučića u Kragujevcu na Sretenje, 15. februara”, naveli su zaposleni.

Oni su upitali da li je “Feniks” ponovo sagoreo pre nego što je i poleteo, a samim tim i nada 47 zaposlenih i njihovih porodica da će uspeti da obezbede golu egzistenciju.

(Beta)

Neispunjena obećanja Vučića i vlasti u Kragujevcu