Vucic nam UVEZAO G M O paradajz, DELITE S V I M A, ovo Srbija mora da vidi

(Фото: Ивана М)

Београд – Шок и неверица сачекали су Београђанку Ивану М. (28) из Борче кад је парадајз који је купила у локалној продавници кренула да сече за салату. Уместо уобичајеног црвеног срца у унутрашњости ове поврћке је затекла нешто што досад није видела. И није једина.

„Гле јагода!“, викнула је изненађена Ивана кад је схватила да оно што се налази у језгру неодољиво подсећа на слатку црвену воћку која нас ових дана мами са рафова.

Она за „24 сата“ каже да се није усудила да проба необичну „јагоду“, али да је на додир језгро било мекано, прекривено ситним длачицама, које објектив њеног фотоапарата, нажалост, није могао да ухвати – али су језиве. Од три парадајза, колико је купила, у два је нашла ову „длакаву јагоду“.

„Ја сам у шоку. Мислила сам да сам купила парадајз, а онда сам схватила да немамо појма ни шта купујемо ни шта једемо. Изгледа да је данас стварно сигурно само домаће“, поручује разочарана Београђанка.

Из Националне организације потрошача за „24 сата“ кажу да не могу да тврде о чему се ради, али да овакве измене у воћу и поврћу најчешће значе да је генетски модификовано.

„Овде се сигурно не ради о старом, органском зрну, већ је највероватније генетски модификовано. Унутра не би требало да је заиста јагода већ само тако изгледа“, објашњава Горан Паповић, председник ове организације.

Из ланца радњи у којој је наша читатељка купила воћку кажу да не знају тачно порекло парадајза, те да је за то задужен добављач.

„Више од пола године сарађујемо са истим добављачем, и за сад нисмо имали ни једну притужбу на квалитет. Раније смо имали проблема са добављачима, али смо сада јако задовољни. Не знам да ли имају сертификат да храна није ГМО“, каже директор ланца Горан Драгичевић.

24 сата

(Фото: Ивана М)