PSIHO
Александар Вучић (Фото: Танјуг)
Александар Вучић (Фото: Танјуг)

Србија ће у наредних 25 година исплаћивати новчану одштету Савезу јеврејских општина, према Закону о отклањању последица одузимања имовине од жртава Холокауста без живих наследника, који се већ налази у скупштинској процедури, пред усвајањем.Такође, Република Србија ће вратити Савезу јеврејских општина око 3.000 углавном приватних објеката у градским срединама, упркос томе што живих наследника нема! Због тога мора доћи и до измене Закона о реституцији, на шта је упозорила и Европска комисија, затечена Вучићевим намерама. Ова невероватна вест, прошла је скоро незапажено, мада је реч о подлој подметачини којом ће и Србија бити означена као кривац и саучесник у злочинима нациста над Јеврејима у Другом светском рату!

Мада је опште позната историјска чињеница да су фашисти за четири године рата побили више од 30 хиљада Срба само у Београду (Јајинци, Бањица, Старо Сајмиште), који су страдали заједно са Јеврејима и Ромима, сулуди Александар Вучић, одлучио је да напише нову историју и да на овај начин законски прогласи Србе за злочинце, упркос томе што су били међу највећим жртвама фашизма у Другом светском рату и што су устали против нацистичке Немачке још 27. марта 1941. године.

Амбасадор Израела у Србији, Јозеф Леви, ову опасну намеру одушевљено је подржао рекавши између осталог и ово: „…Ово је племенит српски гест – бити пуног срца, бити свестан прошлости, бити праведан и добар…“.

Шта значи у овом случају „бити свестан прошлости“? Да ли то Леви подмукло оптужује Србе за злу судбину овдашњих Јевреја у време нацистичке окупације и позива их на кајање? Или се само захваљује сулудом Вучићу који ће „олакшати“ српски буџет и на овај начин? Али, да зло буде горе, амбасадору Левију се придружио и министар правде Никола Селаковић, који је дословно рекао: „…Поред правног основа за доношење оваквог закона, постоји нешто што може да се назове и моралном обавезом која ојачава антифашистички идентитет нашег народа и државе, нека врста обавезе према нашим земљацима, припадницима јеврејског народа, који су своје животе и дела посветили Србији“.

О каквом „правном основу“ Селаковић говори? Шта је то Србија скривила Јеврејима у Другом светском рату ако се зна да су нацисти једнако бацали и Србе и Јевреје у концентрационе логоре и гасне коморе (у Београду су тај злочиначки посао обављали у покретним гасним коморама монтираним на камионима).

Савез јеврејских општина оперише податком да је Јеврејима на територији Србије у Другом светском рату отето близу 3.000 непокретности и осталих добара. Али, ту је и чињеница да је Влада Милана Недића (шта год ко о њој мислио са ове „историјске дистанце“), откупила и платила ту имовину Немачкој за огромну суму од 360 милиона ондашњих златних динара!

Да подсетимо, 25. априла Војна команда за Београд, коју је потписао пуковник Кајзенбер, издала је наредбу којом се Јеврејима забрањују сва грађанска права.

Занимљиво, али је предлог Закона о отклањању последица одузимања имовине жртвама Холокауста које немају живих законских наследника, ушао у скупштинску процедуру истог дана кад је српско правосуђе одлучило да разматра захтев за рехабилитацију Милана Недића!

Тако је, невероватном глупошћу умишљеног властодршца, владино тело – Агенција за реституцију, дошла у ситуацију да истовремено решава и захтеве за враћање имовине Милана Недића, али и захтеве за враћање имовине Јевреја које је Недићева Влада откупљивала од немачких окупационих власти!

Кључно питање у овом тренутку је: зашто се Савез јеврејских општина у Србији, није обратио садашњој Влади Републике Хрватске, која у свом саставу има озбиљних „штоватеља“ такозване Независне државе Хрватске (НДХ), некадашње марионетске и фашистичке творевине, која се простирала територијално све до Земуна и данашњег Новог Београда? Наиме, већина овдашњих Јевреја завршила је у рукама усташких власти у Земуну, а одатле у злогласни логор Јасеновац где су убијани заједно са Србима, који су чинили више од 90 одсто укупних жртава на овом ужасном стратишту. Зашто Савез јеврејских општина не потражи „племенити гест“, „пуно срце“ и „свест о прошлости“ од данашње Хрватске, чија председница ових дана говори о „антифашистичким темељима Хрватске“? Или у Чешкој, Пољској, Украјини… ?

Како је Србија стигла дотле да је један поремећени лудак, својим идиотским „милосрђем“, претвара у злочинца и покајника? Како смо од жртве и праведника стигли довде, а да нико није ни реч проговорио против ужасне режимске подвале? Ни у Српској академији наука и уметности ни у удружењима, књижевника, новинара, примењених уметника, позоришних и филмских стваралаца, баш нико ни реч да каже, да устане против бесрамних лажи и бруталног кривотворења историјских чињеница?

Има ли Србија слободоумних људи, независних интелектуалаца, или је своју мученичку душу испустила на рукама умно поремећеног Вучића?

Да подсетимо, изреалска влада је међу првих пет држава које су признале „Републику Косово“. Такође, израелска влада чини све, преко својих служби, да у Србији смести мигранте, да створи у Србији генерал-штаб исламске државе, одакле ће њени борци путовати на извршење акција по европским државама.

Седам држава је одбило да изда агреман Јосифу Левом, али је он са својим изабраником добио могућност да буде амбасадор у Србији. Израел, као држава, покушава да на сваком кораку саплете Србију, најдиректнијим утицајем да арапи Србију добију као своју државу.

Градоначелник Београда Синиша Мали је Јеврејин. Израелски Мосад му помаже у пљачкању Србије. Улога амбасадора Јосифа Левиа је мрачна. Спада међу најкорумпираније дипломате у Србији. Он обећава Вучићу и његовој камарили, као и Синиши Малом, да ће их Мосад извести из Србије, када она клоне, када је опустоше до суровости, и да ће их сместити у неку обећану земљу. Можда и у Израелу, јер имају довољно новца. Израелске службе праве Београд на води, мада су се шеици, под притиском из Вашингтона, удаљили од Вучића. Израел држи арапску Мира банку у Београду, преко кој износе новац из Србије.

Прва независна влада Србије мора одмах да прекине дипломатске односе са Израелом!

Јевреји у Србији су угледни грађани. Већина њих се грози Вучићеве лоповске камариле и злочиначке политике. Новац који ће добити јеврејска општина у Београду користиће Мосад за своје злочиначке акције по Европи.

Јеврејски интелектуалац Норман Финкелстеин објавио је књигу „Индустрија холокауста“, у којој је писао, позивајући се на документа, како су амерички Јевреји зарадили милијарде долара, заступајући у одштетним парницама пред америчким судовима породице Јевреје страдалих у Холокаусту. Адвокати Јевреји узимали су по неколико милиона долара на име хонорара, а Јеврејима-жртвама је досуђивано по неколико хиљада. Таблоид је објавио главне делове из ове књиге, који се налазе и на сајту, у којима је описана похлепа америчких Јевреја, коју су Холокауст искористили као индустрију за згртање пара.

И ако су Срби, током рата, чинили све да спасу Јевреје, а после рата су они били и на кључним државним функцијама, Израел нам враћа на најгори могући начин – пљачкајући нас, понижавајући и настојећи да нас уништи као државу. Никада то не смемо да им заборавимо.

Милица Грабеж / Таблоид

Александар Вучић (Фото: Танјуг)