Испред Скупштине Београда одржан протест због рушења објеката у Савамали у Београду

PDF Штампа Ел. пошта
среда, 11. мај 2016.
 БЕОГРАД – Поворка великог броја окупљених грађана на протесту “Маске су пале” у Београду кренула је према Влади Србије где ће још једном предати своје захтеве за смењивање

министра унутрашњих послова Небојше Стефановића, вршиоца дужности директора полиције Владимира Ребића, градоначелника Београда Синише Малог, начелника комуналне полиције Николе Ристића и председника Скупштине Београда Николе Никодијевића.

Окупљени су носили транспаренте “Све је јасно само истина се крије”, “Крими град”, “Видех само очи у изборној ноћи”, “Мој мали је опасан носи фантомку у граду”, “Ако немаш налог, подуваш ми Малог”, “Мали ми је овај багер”, “За нас су рушевине испред није страх”, а узвикивали су и “Синиша, лопове” и “Вучићу, педеру”.

Испред Скупштине Београда у току је протест због рушења објеката у ноћи измедју 24. и 25. априла у Савамали у Београду.

Протест је организовала иницијатива “Не давимо Београд”.

“Две недеље након што су људи са фантомкама порушили објекте у Херцеговачкој улици, упркос напорима градских власти и полиције да заташкају злочине и сакрију доказе, маске су пале”, саопштила је та организација у позиву за протест.

Пре протеста, на лице места довезена је жута патка која је заштитни симбол иницијативе.

Иницијатива Не да(ви)мо Београд затражиће оставку градоначелника Синише Малог и начелника Комуналне полиције Београда Николе Ристића и захтеве ће оставит на писарници градске скупштине.

Окупљени планирају да прошетају до Владе Србије, а на протесту узвикују “Бандо, бандо”, “Лопови”, носе заставице “Чији град – наш град”, као и транспаренте на којима пише “Због слободе”, “Данас Савамала, сутра твоја кућа”, “Улице припадају нама”.

Поред великог броја грађана, протесту присуствују представници опозиционих странака и јавне личности. На протесту су били, поред осталих, Санда Рашковић Ивић, Саша Радуловић, Јанко Веселиновић и Ђорђе Вукадиновић.

(Агенције)

среда, 11 мај 2016 19:05
телетабис
Данас сам чуо изјаву Вучића пред новинарима: па да су мене питали порушили би те нелегалне објекте по дану и без фантомки јер су то неусловни и дивљи објекти за живот људи.

Шта бре Суд, Закон, Прописи? Па кад Ја кажем то је то!

Мада фантомка овде онде а онда ти на крају дође главе.

Препоручи коментар:
197
1
среда, 11 мај 2016 19:13
Мали је на аеродрому
рекао да има највећи – авион!
Препоручи коментар:
141
2
среда, 11 мај 2016 19:13
Nislija
Mali, a lopov veliki i tehnicar. Rece on nije sve u duzini, velicini i obimu. Lopuzo OSTAVKA i CORKA.
Препоручи коментар:
158
1
среда, 11 мај 2016 19:13
Мика Дорћолац
Агата Кристи:
– Џо, Џо је срушио.
Булдожерџија Џо.
Чеда је палио Скупштину, однео оружје из Косовске, неко је стрељао Ђинђића, неко Ћурувију, а Вучић носи фантомку.
Изгледа да су неки Мали и Велики у све умешан.
Препоручи коментар:
141
2
среда, 11 мај 2016 20:21
sibin
“fantomke” su hapsile i g.S.Miloševića!Samo su ispod bili “naši”!
Препоручи коментар:
87
9
среда, 11 мај 2016 20:33
Ахил
Свака част за опозицију, полако стварају препознатљивост и показују свој профил у народу. Мобилизација народа, буђење свести за нерегуларности у влади и држави. Добијање медиалног простора и регрутација својих активиста. Ајде да се народ тргне из те политичке учмалост.
Препоручи коментар:
140
4
среда, 11 мај 2016 20:34
мики мики велики
Добар овај Сава мали.
ники
Препоручи коментар:
74
1
среда, 11 мај 2016 20:36
Jojo Master
Zovu me ulice…
Isti oni koji su nosili fantomke to rade i danas za novog gazdu. Za noćni rad se duplo plaća, od naših plata i penzija.
Ovaj fantom je jako opasan.Stanje bolesti se naglo pogoršalo.
Zovu me ulice…
Препоручи коментар:
100
2
среда, 11 мај 2016 20:39
Турас
Више их има на утакници Партизан – Рад . Акло мисле да забрину Малог и Вучка треба да крене много већи број . Овако , свака брука за три дана .
Препоручи коментар:
20
103
среда, 11 мај 2016 20:48
Bya-Bya
Prolazio sam tada ulicom, bilo vas max 5000, i to vas častim.
Препоручи коментар:
12
99
среда, 11 мај 2016 20:48
Спиридон
@ sibin

Јел видиш како се исплатио труд Вучића и његових фуњара да причу са фантомкама одспинују на хапшење Слободана Милошевића. Ево Вучић и фуњаре кажу јуче а мали папагаји то чују па пишу коментаре данас…

Препоручи коментар:
94
5
среда, 11 мај 2016 20:49
Храст
Још већи грех лидост, бахатост и наразум био је сечење храста. Ноћу, можда су и тада биле фантомке, само то није велеград под рефлекторима, па се није видело.
А тек затрпана црква, тамо негде на коридору код Беле Паланке. Бог је дуготрпељив, и све види. А што народ каже, како сејеш, тако ћеш и да жањеш.
Препоручи коментар:
104
2
среда, 11 мај 2016 20:50
Rale
Podrska, samo napred, doci ce i Vucic naa red, nadam se skoro
Препоручи коментар:
94
1
среда, 11 мај 2016 20:53
Марко
Мада све има призвук друогосрпства, да се и ја придружим: Тако Мали а већ лаже.

Вучићу ће главе доћи тај олош из ДС-а, Региона и Г17 који је скупио око себе. Радикалски напредно! Својом неспособношћу ће довести до комплетног урушавања система, да би на крају напустили напредни брод и опет прешли у неки жути табор. Можда управо са овима што имају жуту патку за маскоту. Симболика или можда не.

У својој безграничној самозаљубљености Вучић мисли да то све може исконтролисати. Милошевић је био 1000000 пута јачи политичар, па га његови тајкуни пустише низ воду. Тако ће бити и са Вучићем.

Препоручи коментар:
103
2
среда, 11 мај 2016 21:01
Nemanja@Baj baj
Pa kad ne dele sendvice,sendvicaru jedan,zato nas je tako malo.Kad dobijemo sendvice sa kulenom i drzavne poslove ima da nas bude mnogo vise!!!!!!!!!!!!!
Препоручи коментар:
93
1
среда, 11 мај 2016 21:30
Дино Зоранић
“Не пада снег да покрије брег…”!!
Препоручи коментар:
51
0
среда, 11 мај 2016 21:32
@Nemanja
sa bicima,stvorenjima, ili vec sta li su, iz sekte SNS za sada ne vredi diskutovati. Medjutim, doci ce, i to vrlo brzo, vreme kada ce oni traziti diskusiju ali ce biti dostojno prihvaceni, samo u raznim Zabelama.
Nisam znao za protest, inace bih dosao, ali sama cinjenica da se ovo desilo, rekao bih, iznenada, u punom i bahatom obracanju Vucica i kamarile na TV, budi nadu da ce ovaj pokret prerasti u stalni otpor gradjana Beograda mafijaskoj upravi u gradu, i svim sluzbama koji su se stavile u sluzbu bezakonja.
Препоручи коментар:
71
2
среда, 11 мај 2016 22:09
Михајло
Кад су разбијане бирачке кутије у Косовској Митровици од ових истих са фантомкама људима у Београду није сметало ,не видех тад ни протест ни глас ни ништа . Лепо је кад мечка игра у туђој кући али је незгодно јер мења куће па може да заигра и у нашој . Е више туђих кућа нема .
Препоручи коментар:
83
0
среда, 11 мај 2016 22:33
Драгославић
Михајло
Добро си рекао:…Е више туђих кућа нема…
Препоручи коментар:
46
0
среда, 11 мај 2016 22:39
pobunjenik
…Neću život na vodi,
MI SMO Beograd NA SlOBODI…
Препоручи коментар:
50
1
среда, 11 мај 2016 23:01
илија
Не морају американци бити уплетени у свако рушење власти.Али и да јесу,на пример у конкретном случају,како да и сам не бациш камен на лопове.Власт је сурова према грађанину,кажњава за ситницу,кожу дере,па зашто би се њима свињарије кроз прсте гледале.Надам се да ће им главе доћи баш тај Београд на води кад га овако свим силама гурају користећи чак мафијашке методе.
Препоручи коментар:
45
2
среда, 11 мај 2016 23:21
BB
Bio na protestu. Tužno je što niko iz opozicije sem Radulovića nije pozvao svoje članove. Ipak bio sam iznenađen velikim brojem prisutnih. Bilo je zadovoljstvo videti jedan potpuno nestvarni, kulturni, civilizovani, većinom mladi svet, koji jednostavno što ono kažu, uliva nadu, optimizam i zrači pozitivnu energiju. I koji predstavlja neverovatna suprotnost u odnosu na onu Srbiju koju Veliki Šibicar predstavlja. Žalosna je i zabrinjavajuća činjenica što je taj svet u manjini i kao takav ne predstavlja opasnost za aktuelnu političku bagru na vlasti…
Препоручи коментар:
49
4
среда, 11 мај 2016 23:28
УСТАЈ СРБИНЕ !!! НИСУ ТИ ЂЕДОВИ ГИНУЛИ ДА БИ ТИ БИО ОВЦА ЗА КЛАЊЕ !!!
Мислим да је крајње време да се свргава овај болесни ДИКТАТОР !!!
Препоручи коментар:
51
3
среда, 11 мај 2016 23:34
За /ББ/
Пријатељу , битно је створити грудву , грудвицу , да то крене а мора кренути, какве тек свињарије вођа… спрема.
Препоручи коментар:
44
1
среда, 11 мај 2016 23:38
харун ал рашид
Хвала Богу да се народ полако покреће. Ускоро ће да се таласа, а потом да се претвори у народну бујицу и буру која ће да почисти испред себе талог, шљам и жабокречину која се накупила у задњих шест година у држави Србији.
Препоручи коментар:
41
3
среда, 11 мај 2016 23:40
далеко били
Зар морају и они Чедини с латиничним транспарентима да покваре један добар протест?
Препоручи коментар:
34
8
четвртак, 12 мај 2016 00:07
GEDZA
SAD CE USTAVNI SUD DA POTVRDI USTAVNOST VUCICEVIH DELA, BRISELSKI SPORAZUM, SMANJENJE PRNZIJA, SECENJE HRASTA, POTAPANJE CRKVE,PARLAMENTARNE IZBORE, NAIO SPORAZUME,RUSENJE NARODNIH KUCA, I ,BOZE MOJ, STA TU IMA DA SE PROTESTUJE, PA OVDE SE SRBI U PROCENTIMA BROJE NA PRSTIMA JEDNE RUKE -5 POSTO IH SAMO IMA , TA TO JE SICA ZA VUCICEVE FANTOME !!!
Препоручи коментар:
18
0
четвртак, 12 мај 2016 00:51
небитан
Што би рекли, од ситних ствари се креће. Моја генерација је имала у свом домену интересовања крупне теме, водила је велике битке ѕа опстанак Србије, тукли смо се са усташама, јанезима и балијама, и на жалост нисмо успели да се одбранимо. Онда су дошла нека нова времена, следеће генерације немају тако крупне снове јер су притиснути апатијом и безнађем, али бар су кренули мало да дижу глас, па макар и због једне срушене улице. Шта хоћу да кажем? То што данас протествују против ситног криминалитета биће обесмишљено ако сутра не аванзују до капиталних тема: чување Уставног и правног поретка, немилосрдан обрачун са корупцијом, како тајкунском тако и евроунијатском преко агената који черупају Србију по налогу ЕУ/УСА. Таквом еволуцијом захтева и циљева би показали зрелост и спремност за борбу. Без спремности на ту еволуцију нема смисла ни почињати борбу јер борба када почне, мора да се води до краја, до рушења владајућег антисрпског система.
Препоручи коментар:
28
0
четвртак, 12 мај 2016 03:11
Coki
Ovo je teroristicki napad na državu.
Препоручи коментар:
8
13
четвртак, 12 мај 2016 04:54
lider Srbije
Jos godinu-dve da jasu na nama, i bice nam kao ljudima u Avganistanu!
Препоручи коментар:
25
0
четвртак, 12 мај 2016 05:49
Slobodan Trnavac
Mali jeste mali ali je VELIKI LOPOV Nadam se da ce ovo dogadjane naroda u BG probuditi ucmalu unutrasnost sirom ostatka SRBIJE.S verom u BOGA I u ime NARODA smeniti LOPOVE I FUKARE DA NE TROSE VISE NARODNE PARE I RUSE KUCE STARE U SAVA MALE VUCICU I MALI MASKE(FANTOMKE)SU PALE A I VICETE DACE BOG DA SE NAROD PROBUDI IZ Vucicevih neostvarenih snova.Nema vise kako kazu nasi stari UDARILI SMO DUPETOM O LEDINU…
Препоручи коментар:
26
0
четвртак, 12 мај 2016 06:58
Спиридон
@ Михајло

Подсети ме молим те заборавио сам а око тог лупања гласачких кутија у Косовској Митровици да ли је неки протест одржан у самој Митровици, пусти ти Београд…?! Је л’ у Косовској Митровици одржан било какав протест што су тамо сад у априлу покрадени избори, гласали мртви а богами и Шиптари…?!! Колико гласова на Косову добија Вучић у процентима а колико у Београду подсети ме и то молим те ако те не мрзи…?!!

Препоручи коментар:
33
4
четвртак, 12 мај 2016 08:28
Beograd na Savi
Ko laže taj i krade, ko krade ide u zatvor.U zatvoru zavrsi masinbravarski zanat i postane najveci sin naroda i narodnosti. Šta reći o malom.Mali mu je Beograd na Savi.
Препоручи коментар:
15
0
четвртак, 12 мај 2016 08:52
nenad
svi su to izdajnici koji idu na te mitinge.
Препоручи коментар:
4
20
четвртак, 12 мај 2016 09:27
Београђанин
Овај скуп јуче имао је помало карактер шпанског Подемоса, у смислу ‘ми смо народ’. Ово је можда и најбољи пут еменципације од ове отуђене, некомпетентне и слугерањске политичке класе, не само владајуће партије, него и већине осталих.

Јер није у кризи код нас ова или она партија, овај или онај човек, него цела политичка класа.

Препоручи коментар:
19
1
четвртак, 12 мај 2016 09:36
nenad
Da je rusenje bilo bespravno, oglasio bi se Pravni fakultet
Препоручи коментар:
5
13
четвртак, 12 мај 2016 09:52
Jasna Simonovic
Meni stvarno nije jasno kako bespravna gradnja i to na najverovatnije tudjem zemljištu može da ima kvazi pravni pogon u bespravnoj legalizaciji bespravno podignutih objekata, te sada i u kvazni političkom rušenju bespravno podignutih objekata kao da Savamala ima neku razliku sa “Dunav-Savavelikom” ili slično… A Beogradski pašaluk i krug dvojke igraju svoj novi ples…baš kao da uopošte nema pravnika u ovoj zemlji…i gradjevinara koji znaju da se svaka kuća gradi od temelja na …vlasnički svojoj zemlji…tako nekako…
Препоручи коментар:
10
1
четвртак, 12 мај 2016 09:52
Радгост
Они што удесили рушење потом послали неке да се противе латиничним написима.
Препоручи коментар:
7
2
четвртак, 12 мај 2016 09:57
Jasna Simonovic
@Nenad….Ne bi se oglasio (Pravni fakultet)…odavno se oni ne oglašavaju niti za mnogo važnije predmete…ref. ustavne, restitucija, itd.
Препоручи коментар:
14
0
четвртак, 12 мај 2016 11:51
више среће!
Овакви су били 96,97 на протестима због изборне крађе.
Млади,лепи,весели!
Док их нису продали Гонзалес(европа),Ђинђић и Драшковић у свађи за канабе код СлобА!
хејт
Препоручи коментар:
4
3
четвртак, 12 мај 2016 14:18
“Тв Бастиља”
О протесту ни речи на РТС-у. Чак су и за време Милошевића у најкраћим цртама спомињали такве догађаје.
Какав год да је био, био је господин за ову фукару тренутно на и око власти. Сад је то ваљда јасно и
оним бабама из Кикинде и Бабушнице.
Препоручи коментар:
9
0