субота, 17. септембар 2016.
 БЕОГРАД – Србија ће за 20 година бити модерна и успешна земља, радних и одговорних људи који се такмиче и побеђују најбоље, који никада не траже изговоре који су нас много коштали до сада, поручио је премијер Србије Александар Вучић у ауторском тексту за “Блиц”.

Србија 2036. године? Питање дугачко тачно двадесет лета, са веома кратким одговором, наводи Вучић и истиче да “све оно што урадимо данас. То је Србија за 20 година. Сваки километар пута или пруге који изградимо. Свака фабрика коју отворимо. Свака нада коју створимо својим радом”.

Зато бих, због те чињенице, на сваку школу у Србији окачио таблу и на њој оне Шекспирове речи: “Не одређују звезде нашу судбину, одређујемо је сами”.

Време пророка, и црних и белих, прошло је. Нема више гледања ни у пасуљ, ни у карте. Све сјајне снове смо проживели као ноћне море.

И остали сами, ми и Србија, ми у Србији, да опет сами одредимо и своју величину и своју снагу, умешност и – будућност.

Да одговоримо на оно што мучи толике око нас, нарочито оне незадовољне собом. Да ли смо шака јада или народ, држава за велика достигнућа?

“Ја одговор на то питање знам, и то не зато што сам политичар и премијер који руководи овом земљом и, по дужности, шири оптимизам.

И свестан сам, притом, колико јесмо мала земља и малобројни народ у свету који померају и уређују велики бројеви, од политике до економије. И броја бомби и тенкова”, истиче Вучић.

“И немам проблема са чињеницом да на веома трусном подручју живимо, раскрсници утицаја и интереса, оптерећени тешком прошлошћу и небројеним жртвама.

Све је то тачно. Али истовремено, све је то превише дуго био савршен изговор. За нерад и непомерање.

И сада више времена немамо. Морамо да одговоримо, одмах. Без одлагања и позивања на вишу силу и друге силе.

Зато што је сва сила која нам је потребна у нама. У нашој одлуци о томе шта хоћемо да будемо. Каква Европа. И која.

Она географска, што од самог почетка нико не може да нам узме пошто се баш преко нас у ту Европу и улази, кроз наша врата; или она суштинска, саткана од рада и вредности.

И намерно то кажем – рада и вредности тим редоследом јер сам убеђен да само рад ствара вредности и да није могуће обрнуто. Прецизније, могуће је, али само када сам рад постане вредност.

И дубоко верујем да се тај рад рађа, да се њему учи, да се на њега људи навикавају само у земљи која му све подређује, и то од самог почетка, од васпитања и образовања до обезбеђивања услова за нормалан и сигуран рад. Дакле, до стварања односа са суседима и светом који ће омогућити да ништа никада тај рад, кретање људи и капитала не прекине. Да му омогући да се шири и расте, повећава се у миру.

Конфучије је рекао да ако размишљаш о само једној години, треба да засадиш семе. Ако размишљаш о следећих десет треба да засадиш дрво. А ако хоћеш да мислиш сто година унапред учи људе.

Када се то преведе на наш живот, једно је јасно. Морамо да све то урадимо одједном. И да засадимо и семе и дрво, и да учимо. И себе и људе. Сађењу нових вредности и раду на томе да оне никну. Да нам донесу плод. Онај са дрвета знања са којег ћемо да учимо.

Не постоји у мојој глави друга Србија у Европи од те. Ни друга Европа у Србији. зато што знам да то дрво знања и вредности овде морамо да посадимо.

Овде смо ми. Овде можемо да радимо, изградимо и створимо. Овде је, и само овде наша будућност.

Зато што Европа као политичка и економска категорија, па самим тим и наше место у том савезу не зависе у потпуности од нас.

Много веће бројке и већи интереси о томе одлучују. Они са великог запада и са великог истока.

А ми, мали по броју, у средини, стишњени, можемо да будемо велики само по својим одлукама. Оним које се нас тичу.

Оним којима се опредељујемо, на крају, за одређени европски модел. Онај северњачки, централни, заснован на раду, њему посвећен, на стварању, тим радом, вишка вредности или онај наоко удобни који хоће четвородневну радну недељу, тринаесту и петнаесту плату, лењост и удобност које почивају на огромним дуговима и тврдњи да они никада не морају да буду враћени. Онај који не ствара ништа.

Ја сам се одлучио, Србија се одлучила гласајући на изборима за онај први. За рад и за учење. За окретање ка себи, за храброст која је за све то потребна.

И то – данас. Са пуном свешћу о томе да сваки следећи дан, следећа година, деценије и векови почивају баш на тој данашњој одлуци.

Да будемо европски, радни народ. И да живимо у миру. Много више од 20 година.

Зато на крају, без икакве лажне скромности и пренемагања, морам да вас у “Блицу” нешто замолим. Да ме о Србији будућности, о Србији 2036. следећи пут питате за сто година.

Оно што будем урадио одговориће вам. Ако буде вредело. А ја верујем да хоће. Зато што Србија хоће. И може. И за тих 20 година биће сасвим јасно и добро видљиво.

Бићемо модерна и успешна земља. Радних и одговорних људи који се такмиче и побеђују најбоље.

И који никада не траже изговоре. Много су нас коштали до сада”, закључио је премијер Србије, поручио је премијер Србије у ауторском тексту.

(Танјуг-Блиц)

субота, 17 септембар 2016 09:09
Bravo Veberu!
….ko te napravi takvog idiota I slijepca da nas vodi pa da nam prosipasmudrosti kao da je citav narod glup a ti ne znas sta ces od silne pameti.
Препоручи коментар:
132
1
субота, 17 септембар 2016 09:12
Штреберчина никада не сазри…
“Шаљи лудог у војску, седи кући па плачи”.
Препоручи коментар:
108
1
субота, 17 септембар 2016 09:14
Бојан, Приштина
Докле ће више овај туђин да терорише Србе ?
Препоручи коментар:
114
1
субота, 17 септембар 2016 09:14
Теоретичар
По обичају,дугачак текст и дугачко ништа,чиста празнина.
Препоручи коментар:
106
2
субота, 17 септембар 2016 09:23
Aутоколонијални и антикомунистички евроатлантиста идентификован са агресором уз нарцистички поремећај личности покушава да сопствену патологију наметне народу Србије и са Меркеловом, Бајденом и Блером уништи наше људско достојанство.
Док Немачка стоји иза геноцидног усташког U он јој се диви и клања.
Распродаје суверенитет Србије и Србе на Космету.
Мазохистички намеће Србији садистичке ЕУ, ММФ и НАТО.
Са зликовцима Бајденом и Блером хоће да забрани референдум у Србији.
Распродаје наша привредна и природна богатства.
Домаћа производња је девастирана, а радничка класа је у пеленама.
Док Запад пљачка, бескућника, сиромашних и гладних је све више.
Народне милијарде радом стечене дели спортистима.
Народне милијарде дели страним инвеститорима и тајкунима.
Медији су у рукама ”милосрдних анђела” и капиталистичких лешинара.
Војску претвара у ватрогасно друштво за западне империјалисте.
Док Србија изумире и млади одлазе, промовише ЛГБТ идеологију.
Уништава здравство и образовање, а плаћа клубове и навијаче.
То је Меркелин папучар и морталитени капиталистички фанатик.
Кажи НЕ квислингу Вучићу и аутоколонијалној патологији!
Кажи ДА сувереној, здравој и слободарској Србији и Републици Српској!
Препоручи коментар:
96
1
субота, 17 септембар 2016 09:27
Не клепећи нанулама
Чепркао по забелшкама које се зову ” рани радови ” гибаничара Војислава Шешеља, уместо другова сада су тзв. европске вредности, хха , добио инспирацију за даље економско и свако друго поробљавање Србије.
Препоручи коментар:
59
3
субота, 17 септембар 2016 09:29
Reddy
Da takve gluposti izvaljuje onaj od koga se to može najmanje očekivati je krajnje zabrinjavajuće i potpuno obeshrabrujuće. Kaže da se njegova ekipa opredelila za one koji stvaraju višak vrednosti a da istovremeno odbacuje one koji su lenji, neradnici, itd. To da mu padne na pamet da i “jedan i drugi model”, tj. da su u istom licu oba modela, ovom našem domaćem maksimalnom Veberu ne može ni slučajno pasti na pamet, ukoliko ta pamet nije ometena nekom višom uslovnošću što bi, eventualno, mogla biti olakšavajuća okolnost. Kako je ovaj i to sa visokom ocenom prošao ispit iz političke ekonomije, bar za mene, ostaje strašna enigma.
Препоручи коментар:
55
2
субота, 17 септембар 2016 09:35
…..
Tip je NEPISMEN! Dve ostalo su samo posledice.
Препоручи коментар:
57
3
субота, 17 септембар 2016 09:41
Јовиша Видс од Рудина
Ставимо прст на чело па се упитајмо: како је неко – коме је неопходна, медицинска, псијатријска помоћ – дошао на тако одговору државну функцију?
у нормално уређеним државама, народ – јавност – критиком контролише власт, а у Србији српски Премијер по “белом” свету критикује свој народ. Кога треба мењати, Премијера или народ?
Препоручи коментар:
77
3
субота, 17 септембар 2016 09:43
Жика
Какву ћеш ти нову врдност створити улажући само у Београд и лажући народ. Погледај на шта личи Србија. Све се сјатило у Београд. Од буке и гужве се дисати не може. Паркирно место се за пола сата не може пронаћи. Преваранти вребају на сваком кораку, не само они на црно, него их има и регистрованих пун кофер. Дипломе само што се на киосцима не продају. Лажни дипломци заузели сам врх државе. Криминалци легализовали свој статус. Новац изнели ван земље и још увек га износе на разне начине између којих је и преко офшор фирми. Увозници нас трују ГМО храном. Стране компаније сишу и последњу кап крви младим људима, који раде по 12 сати за минималац, а радно место им подешено тако да морају стајати, што им гарантује сигурно нарушавање здравља и смањену могућност репродукције. Србија остаје годишње без 40 хиљада грађана, па за 20 година ће их мање бити бар један милион. Очекујеш нову вредноаст од људи које омаловажаваш на Западу. Пролупао си.
Препоручи коментар:
73
1
субота, 17 септембар 2016 09:46
Balkanski špijun
U svakoj iole pristojnoj državi, na koje se ovaj poziva, ne da ne bi bio Predsednik vlade već bi bio trajno zbrinut u ustanovi zatvorenog tipa pod dvdesetčetvorosatnim nadzorom stručnjaka uglavnom psihijatrijskog smera.
Препоручи коментар:
65
1
субота, 17 септембар 2016 09:52
Ja, po Vucicu, lenj Srbin
Svaki dan putujem na posao I sa posla, sve zajedno 3-4 sata, u autobusime u kojima na Zapadu ne bi bilo dozvoljeno ni da se stoka prevozi, posle 8-9 sati napornog rada, (ustajem u 04.00) kasno se vracam kuci I onda nastavljam da radim na polju da bi to malo stoke sto imam, mogla da prezivi preko zime. Sa svojom platom od oko 30.ooo hiljada dinara I ocevom penzijom od oko 22.000 dinara, zivi nasa 6-toclana porodica. Vucicu, kako zivite i ti tvoja deca?. Da li su tvoja deca kreativna I preduzimljiva?.
Ti si velika sramota I propast za Srbiju I Srbe. Da imas I malo casti I ljudskosti, uklonio bi se sa mesta premijera I prestao da brukas I ponizavas nas narod.
Препоручи коментар:
92
1
субота, 17 септембар 2016 09:53
jao, jao
Njemu ipak nije dobro.
Препоручи коментар:
56
2
субота, 17 септембар 2016 09:54
Mina
Hahahaha, pa moram da se nasmejem od sve muke, ovaj čovek toliko lupa da je to za medalju.
Препоручи коментар:
49
1
субота, 17 септембар 2016 09:54
Море,
Ти и Србија сте изабрали?! Море, мрш… нема пејоратива који би достојно изразио твоју гнусобу!
Препоручи коментар:
60
1
субота, 17 септембар 2016 10:02
Српски сељак
Велика је невоља натерала овог несрећника који се меша у све да ово напише. Очигледно му је самопоуздање нарушено па покушава да га поправи тако што нас ставља на муке.
У преводу. Озбиљно је уздрман јер му се власт љуља.
Препоручи коментар:
49
1
субота, 17 септембар 2016 10:11
Југ Ковачевић
Србија – то сам ја! А који ће то бити ти људи који ће живети у Србији после 20 година – још се не зна. Можда само НАТО-трупе.
Препоручи коментар:
50
1
субота, 17 септембар 2016 10:11
телетабис
Са тобом ни за 120 година!
Препоручи коментар:
37
2
субота, 17 септембар 2016 10:12
Vucic i lenjonst
Vucicu, ti koji si celog , odraslog, zivota ziveo parazitski na grbaci srpskog naroda, ti koji za zivota nemas ni jedan dan radnog staza, ti cija deca idu u privatne skole I ne rade nista, ti cija familija zivi na luksuzno0j nozi, (I to sve iz budjeta Srbije) ti, koji si svoje SNS sektase I njihove preunuke obezbedio do kraja zivota, reci sta si ti stvorio svojim vrednim I postenim radom?. Gde su “tvoji” preduzetnici kao i ti stvorili nesto svojim radom I stvaralastvom, sem kradjom drzave I primanjem mita sa Zapada)?.
Препоручи коментар:
65
1
субота, 17 септембар 2016 10:14
Каплар
За 20 година Србија ће бити земља без Срба .
Препоручи коментар:
42
2
субота, 17 септембар 2016 10:16
mimi
Znaci dogovoreno da vlada jos 20 godina! Da li smo svi vec retardirani pa cemo mu dozvoliti? Ubrzano se radi na pretvaranju celokuonog stanovnistva u zombije!
Препоручи коментар:
42
1
субота, 17 септембар 2016 10:18
narodna poslovica
ko puno prica, malo radi
Препоручи коментар:
39
1
субота, 17 септембар 2016 10:20
Ђоле проценат
Читам ову и друге изјаве политичара. Све су то лепе речи. Али, чињеница је да 43,6% људи није ни за кога гласало, а нико није уложио ни динар да их убеди да ни за кога не гласају.

Па, како то, господо политичари? Шта или ко их је тако убедио? Кад најјача странка на овим изборима добија 48,88% од оних 56,4% који су гласали, то је, заправо, 26,88% од укупног тела.

Дакле, најјача странка, поред свих средстава убеђивања у које је уложен велики новац – а то су билборди, интернет/радио/те-ве рекламе, радио/те-ве термини, пултови и дељење летака, позивање на кућне телефоне итд. добија 48,88% од оних 56,4% што су изашли. То је 26,88%.

На мишиће се извуче 26,88%. Уз огромне лажи и обећања, уз огроман новац. А овамо 43,6% нико није ни убеђивао да не гласају.

Мислим да ови бројеви одлично показују однос снаге речи и снаге дела. Ви сте својим делима заслужили да 43,6% ни за кога не гласа, а да поред свих речи које сте изговорили најјача странка има 26,88%.

Препоручи коментар:
30
3
субота, 17 септембар 2016 10:21
Докле ће више овај туђин да терорише Србе ?
Doklen god mu to “srbi” DOZVOLE!
Svaki okupator terorishe dok nemora platiti terorisanje i silovanje.
Препоручи коментар:
36
1
субота, 17 септембар 2016 10:21
Srki
Priznajem ja ovo ne bi mogao. Kolikoe reci a nista ne kaze. Nula. Pa i to je talent, glumacki.
Препоручи коментар:
29
1
субота, 17 септембар 2016 10:23
Ne piši više, ovo je užasno
“Оно што будем урадио одговориће вам. Ако буде вредело. А ја верујем да хоће. Зато што Србија хоће. И може. И за тих 20 година биће сасвим јасно и добро…

И који никада не траже изговоре. Много су нас коштали до сада”, закључио је премијер Србије, поручио је премијер Србије у ауторском тексту.

Nepismeno, konfuzno, banalne fraze… ovo listovi objavljuju samo po naređenju prekog suda. Sve isto lupeta, a sve ovo, od reči do reči, već je dosad pisao u nekim ranijim “autorskim tekstovima”. Ko njega kljuka besmislicom – autorski tekst? Šta je to? Ne postoji u novinarstvu žanr “autorski tekst”, postoje članak, vest, reportaža, komentar, intervju, ogled… Sve je ovo trivijalni amaterizam, do bola, uz punu nepismenost i logičke incidente, samo što se “misli” ne potuku, do uništenja. Nažalost, naši ljudi sve maje čitaju pa će malo ko primetiti da ovo nije bilo za štampu. Čitam, niko nije primetio njegov više nego slab i nepismen “naučni ogled” posvećen “boljitku”, za dvadeset godina.

Препоручи коментар:
33
0
субота, 17 септембар 2016 10:28
rad i red
kako ono bese na nemackom ? sturm und … inace, kolege komentatori, iz ovog teksta sam uzeo neke vredne citate…sa kojima cu ubuduce komentarisati AV-a. Ovo ima dubokih elemenata humora ako se cita pazljivije
Препоручи коментар:
33
0
субота, 17 септембар 2016 10:30
Studentske parole sa protesta 1968.
“Mi gradimo socijalizam a vi vile!”, “Nećemo da radimo za svetski kapital!”, “Ko tamo desnom korača? Leva! Leva!”, “Mi smo …
Препоручи коментар:
22
3
субота, 17 септембар 2016 10:36
halo ima li koga?
USS javno tuzilastvo, psihijatrija? sve ustanove su zakazale…
Препоручи коментар:
32
0
субота, 17 септембар 2016 10:37
На чему је ?
Бенсендин се набавља само на рецепте па обичан народ нема средство за снове. За све друго требају паре којих нема, А за 20 година – ко жив, ко далеко!
Препоручи коментар:
30
0
субота, 17 септембар 2016 10:37
Цвико
@Ђорђе,
Хвала на исцрпној анализи изборних резултата коју ја често пута спомињем и сводим на само две бројке. Ако је податак РИК-а тачан, ми имамо нешто више од 6,7 мил. гласача (не бирача)(три дана пре овог податка, имали смо 7.000.056 гласача). За Вучића, гласало је нешто више од 1,7 мил. гласача. Око 5мил. гласача није гласало на овај или онај начин. По Вучићу, победио је. Да али у једном накарадном изборном систему. Како 1,7 може бити веће од 5? И сада каже “Ја и Србија смо одлучили”. У реду а где и када се то Србија изјаснила овом питању? Референдумом (који сам можда преспавао)? Ситуација у Србији је таква да га нико више ни не слуша као озбиљног говорника у фармеркама. И ту је проблем, дакле у нама. Сутра може да изјави било шта а да нико не реагује. То што нам је поставио мач изнад врата нема везе. Понашамо се као да имамо резервне вратове?
Препоручи коментар:
28
0
субота, 17 септембар 2016 10:38
čitalac
znači treba da obožavamo one koji su nas ubijali i mi smo neradnici, a šta misliš izrodu kako je moj deda othranio 7 dece ili moja majka koja je radila ko konj da me othrani i školuje ili mi ja i moj brat svaki dan neizvesnost borba za plaćnje računa i kupovinu hrane udžbenika mi smo neradnici i volimo nađe neprijatelje…. izrod
Препоручи коментар:
30
0
субота, 17 септембар 2016 10:41
Anka Krajina
без лажне скромности и пренемагања…
Да ме о Србији будућности, о Србији 2036. следећи пут питате за сто година.

A dotle?!
Glavu u pesak i ćuti!

Препоручи коментар:
24
1
субота, 17 септембар 2016 10:41
Цвико
За двадесет година? Његов мандат траје само 4 године плус шлепање са ванредним изборима. За 20 година многи који су гласали за њега, неће бити живи (природни разлози), тако да неће уживати у његовим успесима. Каква штета.
Препоручи коментар:
28
0
субота, 17 септембар 2016 10:44
punca
Vučić OLOŠ’..LAŽE”, Laže, čim zine..”U Srbiji poslije 20- godina..
Vučić je sistematsko rešenje/ izgubljen slučaj neznanje, nesposobnost
i nekompetentnost “!!!……..SRBIJA zaslužuje bolje političare.
Vraćamo se u kolonijalni mrak!……………Pravda i Vlada to je razlika u Formatu u Srbiji.
Препоручи коментар:
20
0
субота, 17 септембар 2016 10:51
Конобар
Изгледа да је овај добро плаћен…и уплашен са обе стране!Страх је видљив, лакше ће му бити ако га плаћена страна пригњечи…него Србија.
Препоручи коментар:
25
0
субота, 17 септембар 2016 10:51
kada premjer podivlja
i kada nastavlja da divlja, onda vise premjer nije odgovoran! Odgovorni su oni oko njega kao i ustanove drustva
Препоручи коментар:
21
0
субота, 17 септембар 2016 11:09
Jaca
Kada ce ovaj da prestane da drobi.Dosadio je Bogu i narodu.Ovo je naklapanje malog Djokice iz drugog razreda osnovne skole na temu – sta je vizija.Papazjanija.Skidajmo ovog nesrecnika, spasimo ga muka!_
Препоручи коментар:
19
0
субота, 17 септембар 2016 11:36
Za Sajam knjiga stiže i njegovo kapitalno (ne)delo
Danas je stigao najnoviji i jak dokaz da on nije sposoban za rad. Ovako pišu samo poremećeni umovi, a zašto Srbija, sa celom naukom, ćuti, to je ono što brine. Pored nepismenosti i besmislenih “poruka”, iz ovog teksta izbija infantilnost i njegov pokušaj da poleti, bez krila, u slavu. Može on da misli kako je mesija, nije jedini, ali takvi ljudi ipak nisu na vlasti i ne pišu “autorske tekstove”, ne rukovode Srbijom (to čovek piše o sebi), nego su zbrinuti i na lečenju. On laže, svesno ili nesvesno? I jedno i drugo, čini mi se. Pet dana govorili su njegovi mediji da će se sastati sa Olandom. Pisao sam da je to nemoguće, jer će Oland biti u Btatislavi, a nije ga predsednik Francuske ni pozvao. On je dobro znao da se neće sastati ali je i pored toga naređivao da se sastanak najavljuje. I niko živi da primeti da se sa Olandom ni trećeg dana nije sreo. Čekam dan kad će ove svoje nepismene baljezgarije, ima toga dosta, strpati u knjigu koja će dobiti najveću našu književnu nagradu.
Препоручи коментар:
31
0
субота, 17 септембар 2016 11:50
BB
Imali neko da ovu vašarskošibicarsku vucibatinu potseti i priupita, zašto on traži izgovore za štetočinsku i pogubnu politiku koju su on i njegovi Vadikali zajedno sa crvenima vodili devedesetih godina. I računa da će mu proći kad trabunja i brabonja: “pa eto ne volim da se vraćam u prošlost, bio sam mlad grešio sam … itd itsl…
Препоручи коментар:
21
0
субота, 17 септембар 2016 11:52
Мићко
Апелујем на Ђорђа Вукадиновића да овоме учини крај. Урадите нешто са Сандом Рашковић Ивић. Ако у ДСС победе Јанковић и Јовановић, помозите јој д анаправи нову организацију. Па ваљда је у Србији остало бар још 100 нормалних људи који нешто умеју и ваљда познајете неке од њих? Више се стварно не може трпети.
Препоручи коментар:
23
2
субота, 17 септембар 2016 11:56
Луј 14:плеоназам
“Ја и Србија”
Препоручи коментар:
24
0
субота, 17 септембар 2016 12:21
Мика
Ружица га подучава празним фразама, какве је изговарао и његов идол, а њен муж. Ангелинини пулени. Штета што Џорџ Буш није на власти. Он се ефикасно обрачунао са млаћењем празне сламе.
Препоручи коментар:
19
0
субота, 17 септембар 2016 12:30
TNT Alan Ford
“Pošteno” i “bez prenemaganja”.

Ko nas je kleo, nije dangubio… Ali zašto li ga samo trpimo!?

Препоручи коментар:
24
0
субота, 17 септембар 2016 12:33
Ђоле проценат
@Цвико, нема на чему.

Како људи да реагују? Не кривим ја тог Вучића ни за шта и то озбиљно кажем. Он има кривицу, али ја га не кривим. Ми смо криви.

Препоручи коментар:
25
0
субота, 17 септембар 2016 12:47
Бранислав Г. Ромчевић
Шекспировски “цитат” Вучићев не постоји! Пригодни и “најсличнији” Вучићевој врло удаљеној парафрази јесу ови стихови, што их Касије упућује Бруту пред убиство Јулија Цезара:
“Кривња није, мили Бруте, у звездама нашим,
Но у нама, што смо подређени.”
Препоручи коментар:
26
0
субота, 17 септембар 2016 12:57
Русољуб Ненатовић
Нецензурисане лажи!
Препоручи коментар:
22
0
субота, 17 септембар 2016 13:05
Психопата и лопв
Украо си пензије мојим родитељима, ја и мој брат остали смо без посла.
Несрећо једна па ти си чак увео и акцизу на струју и повећао све намете и при томе си смањио плате и украо зарађене пензије људима.
Ти поклањаш најверније земљиште камилариа. Ма ко си бре ти да радиш све на своју вољу непоштујући законе и устав ове земље?
Где су они силни мерцедеди, сисе, чипови. Колико из наших џепова плаћамо олош који води Ер Србију?
Урушаваш Телеком кокег ниси продао. ЕПСу се исто пише.

Отворио си неки прокоп а ТВ није ништа смела да слика сем неког лажног сјаја. Сликаш се кад отвараш ВЦ и пар метара неког пута који није довршен. Олошу један неспособни крадеш од нас да би направио неку олипину од пута који није ни довршен.
За 20 гидина ако ти и теби слични буду владали овом Србијом неће остати ништа сем дугова. Путеви ће се распасти а фабрика и онако нема.

Препоручи коментар:
28
0
субота, 17 септембар 2016 13:12
Драган, Катун
Има ли наде да се приберемо и САБОРемо да ову штроку са себе сперемо?
Да ли можемо да од оних 43% плус Цвико активирамо бар 15% плус Цвико?
п.с. Господине Цвико, није злонамерно већ Ви сте парадигма гласачке апстиненције Овде, не доводим у питање Ваш став. Позд.
Препоручи коментар:
16
1
субота, 17 септембар 2016 13:19
penzionerka
Vucicu, ja ne mogu da dozivim jos 20 godina da bi mi bilo bolje, jer vec sada sam stara.Nego lepo ti meni vrati pod hitno ukradeni deo penzije koje mi garantuje Ustav kao steceno pravo,koje si mi nezakonito oduzeo.I ne samo meni.Imala bih jos stostadati kazem kada bih bila sigurna da bi me saslusao ali ti si se uveliko udaljio i od naroda i od istine.
Препоручи коментар:
29
1
субота, 17 септембар 2016 13:22
гледање кроз папир
Ово је ипак реалније: пошто се за оних 2 + 2 + … година није ништа остварило, за 20 ће – можда, а вероватно ни то неће. 🙁

Иначе, све је фризирање лаж, чак и подаци о напретку на финансијском плану су само пробрани и подешени подаци, јер напретка – нема. Ко чита озбиљне и независне економисте то зна.
Ништа се није остварило, ни БнВ за три године, ни да паре улажу Арапи и други (фабрика чипова, авиона, аутобуса, камиона …). Ново шеталиште крај Саве
тоне, онако на брзину урађено није ни могло добро да испадне!
Има само рекламерства више него икада, па оно мало што се у истој мери и пре градило и отварало сада се обилато обрађује у медијима.

Што рече неко, када би у нормалној држави Председник владе стално истицао како ради 20 сати дневно, брзо би га макли јер то значи да није способан да организује свој посао за нормално радно време као други.

Препоручи коментар:
19
0
субота, 17 септембар 2016 13:23
Психијатри, срам вас било!!!
Има ли у овој земљи психијатара, да се огласе поводом овог “случаја”???!!!
Имам утисак да су својим ћутањем и сами постали “случајеви”.
Препоручи коментар:
23
0
субота, 17 септембар 2016 13:33
Predrag
E moji Srbi ovaj Vam sve vise lici na francuskog Luja-kralja sunca!Jel’njegovo bese ono:Drzava-to sam Ja!
Препоручи коментар:
17
0
субота, 17 септембар 2016 13:38
Kakav govor birokratski
Djelic je palio na pricu
Agencije reforme i svi u eu 2008e
Dinkic palio na pricu 1000eura svima
Od nekih akcija
Ovaj palio
Sve cu ih pohapsiti lazovi
I bice 100 milijardi eura investicija
Dosao na vlast
Sve izokrenuo
I kako je samo dosao
Do 2345 ???
Sanjao epizode zvezdanih staza???
Pisite knjige
Njegov lik i delo
I svi njegovi govori????
Ceo zivot pricao
Gluposti ….
Препоручи коментар:
10
0
субота, 17 септембар 2016 13:41
Дане
Треба прочитати писмо оног средњошколца из Борче упућено Вучићу. Добро је натрљао нос овом курјаку који је умислио да је “гвоздени канцелар” (наравно, гвозден је једино према свом народу). Ако је ово Вучићев одговор на то писмо, онда је врло јадан одговор, као уосталом и све друго што је учинио, рекао и написао.
Препоручи коментар:
18
0
субота, 17 септембар 2016 13:50
Ovo je alan ford novi broj
Govor je ovakve vrste
Prava smejurija ….
I neka …
Ako zemlju vodi mafija
Od 2012e i sjajno to rade
A niko to nema da zakoci
Mafija radi ono sto
Joj neko govori
Od kostunice do danas ….
Zasto nije zemlja
Normalno razvijana
Je neverovatna prica

I neka tece kako tece
Samo nema vise uk u eu
I to je blok od 27 ….
Nemate engleski jezik narod u eu
Vec je van te organizacije
Tako da sta ce biti za godinu dana neko nezna a kamo li za tri decenije Hahaha???

Препоручи коментар:
5
0
субота, 17 септембар 2016 14:20
zoran g
Osoba koja nema dan regularnog radnog staza, koja nikada u zivotu nista nije stvorila (sve je dobio na poklon od roditelja i ukrao od drzave) ubedjuje Srbe da su lenji i da treba da vise rade. Sa svojim polupismenim saradnicima (99% ima falsifikovane diplome srednje skole i kupljene doktorate na fantomskim fakultetima) je odlucio da sprovodi skandinavske reforme. Njegovi drugovi kriminalci kontrolisu sve u ovoj zemlji. E daleko cemo da doguramo. Ovaj covek se opasno igra sa nama. SRBIJO, BUDI SE IZ HIPNOZE !!!
Препоручи коментар:
18
0
субота, 17 септембар 2016 14:30
Цвико
@Драган, Катун,
Господине, Ваш проблем је Ваше мишљење, да жена може бити мало трудна, мало више и повећањем процента, 100% трудна. Кад видим да нешто не ваља, ја га не поправљам већ бацам односно одбацујем. Дакле, кад сам видео да су избори, већ на старту, велика превара, ја сам одустао од изласка. Ви сте изигравали поштеног савесног грађанина и кренули у изборе тврдећи да ће све бити поштено а уствари сте есенесовац. бивши радикал. који сада фол пљује по Вучићу, свом политичком тати. На жалост нисте једини. На страницама НСПМ-а има их подоста. Понављам, да су избори доживели фијаско, ми ову ситуацију, данас, не би имали.
Препоручи коментар:
8
4
субота, 17 септембар 2016 15:00
Дејан
Вучић је човек без икаквог пословног искуства, које уједно доноси и многа практична сазнања.

Прво, не може да направи препород народ коме се само понавља прича о странцима који отварају фабрике и запошљавају људе. Успешна нација мора да изнедри своје привреднике, своје фабриканте, свој капитал. Чезнући за странцима и дивећи им се, ми признајемо да смо неспособни сами да било шта урадимо, да нам треба неко “старији” и мудрији. То одмах урушава самопоуздање те нације коју ове речи треба да ободре.

Друго, велики део Запада је изграђен на вековном затирању и експлоатацији немоћних широм света. Моје лично виђење је да протестантизам наглашава стицање богатства као врлину да би некако дао оправдање и противтежу за многе нечасне ствари које су урађене у име стицања тог богатсва.

Треће, цитирање статистике и радови на тему Србија 2036 не могу да засене народ јер је једна ствар кључна – резултати. Они се виде и без објашњења, осећа их свако, глуп, паметан, православац и протестант.

Препоручи коментар:
10
1
субота, 17 септембар 2016 15:04
…….
Pojednostavljeno, vulgarno, neznalački, lažno.
A trebao je da kaže
Imate jedan model. Ovaj koji namećem.
Kapitalistički svernjačkozapadnjačkojužnjačkoistočnjački neoliberalni model eksploatacije Fridmana, model STALNOG ZADUŽIVANJA, prodavanja neprodatog, masovne gladi, nezaposlenosti, neprosvećenosti, dužničkog ropstva, strašnog demografskog pada, krize obrazovanja, i odgovarajućeg zdravstva, državu kojom rukovode NATO ambasadori, vojsku kojom rukovode NATO vlade, neisplativu proizvodnju gluposti, državno zlato u inostranstvu za koje i ne smeno da pitamo šta je od njih ostalo, prosjake po ulicama danju, droce uveče, narodne kuhinje za samo mali broj gladnih, državni dug koji se nikako ne slaže sa onim što poverioci tvrde da dugujete, servisiranje duga da se čak ni dospevajuće kamate ne mogu da otplate, radnike koji kao rade za sebe a svi vi radite da bismo vas iznova zaduživali…
I onaj drugi model nezavisnog razvoja ( Kina, Rusija, Indija…
MI smo za prvi, a vi, ko vas je
Препоручи коментар:
4
2
субота, 17 септембар 2016 15:22
Ходам сад као зомби
Већина грађана Србије не зна како је у ЕУ државама па чак ни оној о којој много причају нпр. Немачка!

Свако ко је био у Немачкој зна да Немци раде бар 2 пута мање од нас а имају плату бар 10 већу!

Чим вам неко каже радим два посла одмах знате какви су ти послови кад можете два дневно да радите! Код нас вам приватник извади душу! Радно време то је савремени српски мит!

Кад их питате што, па брате морам кућу да купим за 5 година, у принципу лепо би живео са једном платом или послом, али хоће баја да заради што и Немац за дупло мање времена па ради дупло, а релно не мора.

У чему је проблем?!

ЛОПОВИ СУ ПРОБЛЕМ А НЕ НАРОД!

Препоручи коментар:
12
0
субота, 17 септембар 2016 15:29
Marcus Antonius u…
…sagi o Merkel, Skandinaviji i slicnima –
…as Vucic is honorable man…
…’cause vucic is more than honorable man…
Nikad on nista od Sekspira nije ni procitao, doduse cuo je za njega, ali da zna o cemu je ovaj pisao, sa svog mesta bi preduzeo nesto protiv korupcije i birokratije, koja u Srbiji cveta kao i u veku u kome je Sekspir ziveo; ‘…insolence of the office…” Ne verujem da On poznaje taj stih, On se samo pretvara visokoumnim ispred svojih plitkoumnih obozavatelja, poltrona i biraca.
Trpecemo jos.
Препоручи коментар:
4
0
субота, 17 септембар 2016 15:34
Теоретичар
За Предрага

У народу постоји виц о Сунцу и ташти.
Примењен на овај случај виц гласи:
“Каква је разлика између Сунца и нашег канцелара званог”сунце”?
“Никаква,ни у једно ни у друго не може да се гледа!”

Препоручи коментар:
10
0
субота, 17 септембар 2016 15:37
Посматрач
Биполарни поремећај.
Препоручи коментар:
11
0
субота, 17 септембар 2016 16:02
momir
Ima i treći model, a on se zove, recimo: Milovan Drecun.
Препоручи коментар:
9
0
субота, 17 септембар 2016 16:08
Драган, Катун
@ cviko
Хвала на одговору, развалио си ме. Не теши ме што нисам једини, по Теби, овде који “ради” за ове непоменике и сам то видим, само ја ипак то нисам.

Потпуно је други контекст у ком сам те поменуо, али …..

Не би даље о твом коментару, да себе не би довео у твоју раван.
Поздрав.

Препоручи коментар:
6
0
субота, 17 септембар 2016 16:30
mala primedba
Zamolio bih da ne stavljate više ovu facu na naslovnu stranu.
Препоручи коментар:
9
0
субота, 17 септембар 2016 16:46
Ихком Гвидо
Господин чега год да се дохвати, ма шта да пипне – све се у пепело претвара. Избор модела не игра улогу. Реторика коју кефиир користи је она којом подилази својим газдама у складу са улизичким моделом који практикује.
Препоручи коментар:
5
0
субота, 17 септембар 2016 17:00
Драган
Која слепоћа, која мизерија од вредносног система.
Препоручи коментар:
3
0
субота, 17 септембар 2016 17:03
Бошко
Прво је лагао на “кратко” обећавајући “бољи живот” за годину дана, а сада “обећева” “за 20 година”.

Шта се десило за ове “четири вучићеве штеточинске године године” осим 20 милијарди штете
– попис 2011 са 7.18 милиона становника
– умрло ~650 хиљада становника (а рођено дупло мање)
– РСЗ тврди да има 7.08 милиона становника

Једино што се није променило је “број гласача” који је и 2012, 2014, 2016те 6.7 милиона “гласача”

Ако је ~900 хиљада деце пошло у основне и средње школе а процена је да предшколске деце има ~400 хиљада

испоставља се да има милион “гласача” више него становника.

“Срба” у страдији има мање него хрвата у хрватској (када се одбије више од милион оних који се изјашњавају да нису Срби на попису)

За 20 година “вучићевих морталитетних реформи” таман ће остати становника да буду слуге “београду на води” јер све остало ће ионако бити распродато…

Слуге никад не траже изговор, него ћуте и служе “успешне људе”

“србија хоће и може”

Препоручи коментар:
7
1
субота, 17 септембар 2016 17:25
negi
Ne slati ga nigde!Ode u Francusku da traži podršku(ne znam za šta) kad ono cvrc,Francuska gori i staro i mlado na ulicama,Oland zbrisao.Uplašio se kad je video kako Francuzi brane svoja prava od prodane vlasti(i to levičarske) i šta da radim,autorski tekst?! O čemu? O radu! Pa Francuzi i jesu na ulicama zbog tako zamišljenog rada koji on promoviše u Srbiji!Ne pomaže kopiranje Đinđića sa citatima,u izvedbi Vučića oni su smešni i anahroni i samo pokazuju da se prepao!
Препоручи коментар:
4
0
субота, 17 септембар 2016 17:38
Bednc izdajnicki!
KO TI JE TO NAPISAO IZDAJNICKA SORTO, BLER ILI KO?
Препоручи коментар:
6
0
субота, 17 септембар 2016 17:39
раја
Спаси нас боже од лудака.
Препоручи коментар:
9
0
субота, 17 септембар 2016 18:00
Čarobna moć olinjalih fraza
Gospodine, kažete da on nikada nije čitao Šekspira, a ja kažem da on nikada nije bio ni u pozorištu. Sećate se kad je bio navalio na “Čarobni beg” i Tomasa Mana? Tada sam, ne bez ironije i ruganja, baš ovde pokazao da on i ne zna šta je “čarobni breg”, ovako je pisao: “Možda je Davos čaroban grad na čarobnom bregu, ali ja jedva čekam da se vratim u najčarobniji grad na svetu, moj Beograd”, zanemarimo otužnu patetiku, on je mislio da je “čarobni breg” dobio naziv po lepoti, jer pojma nije imao da je “čarobni breg” metafora za sanatorijum za grudobolne, za vazduh koji ima čarobnu moć da leči bolesna pluća (tuberkulozu, naravno, tada nije bilo streptomicina), a ne za turistički Davos. I ova njegova nebuloza verujem da će ući i knjigu koju planira da izda za sajam knjiga, recenzenti S. Basara i E. Kusturica, predgovor Ž. Mitrović i D.J. Vučićević, pogovor Gordana Uzelac, a Kusta je danas u Veneciji dobio Malog zlatnog lava (ne izmišljam), to je odluka Žirija školskih nastavnika. Da, da!
Препоручи коментар:
6
0
субота, 17 септембар 2016 18:18
Kinez radi više
Ovo favorizovanje “severnjaka” miriše na rasizam! A severnjaci rade po šest sati dnevno i ništa ne pipaju više za razliku od Srbina koji ima okućnicu ili imanje.Ti severnjaci su plaćeni i po 120$ na sat! Srbina čak i ti severnjaci ovde plate 200€ mesečno, i za tili čas prodje život a ostaneš bez zdravlja. Posle, marš na ulicu…
Препоручи коментар:
8
0
субота, 17 септембар 2016 18:21
лако штиво
Најлепши је”модел”Петричићев,
део по део,оста цар:ГО!
Препоручи коментар:
6
0
субота, 17 септембар 2016 18:22
Spinovanje po ceo dan
To nije ozbiljan rad. Vučić nikada ozbiljno nije radio na njivi i u fabrici.Možda je sa Markom brao maline…
Препоручи коментар:
9
1
субота, 17 септембар 2016 18:43
nenad
Vucic je pre sevega covek rada i zalaganja. On radi citav zivot veoma naporno. Zato i ima sjane rezultate.
Препоручи коментар:
2
4
субота, 17 септембар 2016 18:56
Огњеслав Костовић
Не постоје та 2 модела које је он навео.
Постоје дакле, само мали прљави расисти у служби у служби великих прљавих мизантропа.
Препоручи коментар:
5
0
субота, 17 септембар 2016 18:59
ПЕРА ЛОЖАЧ
Шта је овом човеку? Он скроз побркао лончиће. Народ не зна шта да ради за 2 дана, он прича о 20 година.
Препоручи коментар:
5
0
субота, 17 септембар 2016 19:03
Зомби премијер са зомби изјавама за зомби народ!
Кад је већ протестант и германофил што нам не обећава немачке плате од 2500 евра, 8 сати радног времена дневно, викенд од два дана, субота и недеља не улазе у дане годишњег, дечији додатак који није мрвица, здравствено осигурање које је стварно здравствено, пензију од које се не чепрка по контејенру, плату од које се не преживљава…

… наш циљ је да живимо као Немци или да служимо Немцима…

… да ли се угледамо на Немце или слушамо Немце?

Препоручи коментар:
6
0